Followers

Thursday, January 27, 2011

Rush Hour .... ---> pnad 's seprais party

pergh

ari ni memang terbaik dari ladang kowt!

cheh, ingatkan nak buat plan kenakan cik pnad

aka buffday gurl ler
layan jiwe coz xde sekor member wish besday die~



pagi tadi baru perasan yang ari ni bufday budak busok tu

tu pown tau pas cik nanie btau mase siap2 gi kelas

ingat nak gak selebret bese2

belanje makan kat cafe ke ape ke



tetibe je datang muud nak wat bende giler

bayangkan kol 8.30mlm td kitorang ade test kowt

dahler topik kaber banyak

nak pikir study nak pikir selebret agi

akhir skali amik kate sepakat membawe berkat

kami a.k.a cik nata , cik nani ngan aku skali selebret cik pnad

aku bantai tepu jela mase nk jawab karang

cam tak bese


so nak di jadikan citer

ni sumer gare2 pale otak cik nani ler

mane taknyer

ade ke patot die wat cadangan gune semes bitau

berbunyik gini

"ko nak tak wat besday party pnad'

aku yang dok ngadap buku lam kelas terase kebebretan henpon

lalu bukak le ngan gaye yang tak bape berkesan

*mane taknyer madam kasik jelingan manje kat aku*

ish madam ni, nampak aje


dah bukak henpon, kena bace

mase bace tu dah tak pikir panjang

aku mmg on bende yang cenggini

nak dipendekkan citer panjang jadik pendek sikit

aku ngan cik mira
drebar tak berbayo aku dari dulu agi aka cik mira

pas abis kelas consti

kitorang pechoooot gi jaye jusko wangse maju

kat citu aku beli mende alah ni
kek le, belon le, kad board le.. bnde2 yang aku tak tau asal aku beli pon aku beli gak
sumer sumer ni le


dalam mase 2jam je kowt

aku gi shopping ngan cik mira * thanx bebeh,lop u*

bile balik ktorang *aku ngan cik nanile, cik nata kolej lain*

bersungguh2 jiwe,mate,pale, dan yang paling utame mulot

*bayangkan kitorang bercakap pown bisik2 aje*

siap wat nada2 marah lagik time cik pnad nak pnjam stapler

nasib koler cik pnad, kalo aku kasik ang masuk, kantoi le plan


dok sibok wat kad, tampal sane, gam sini

agak cam bebudak pown ade gak

nak wat camner kami tak sekreatip budak2 AED

kami cume pelajo law yang sengal aje

ade gak taim plan tu rase cam tak jadi

yela mane taknyer time die mention besday die ari ni

waktu tu kitorang dah tak tau nak muke camne

tengah tahan ketawe, perut senak

wat muke seinnocent mungkin kitorg berlakon wat2 tak tau le

cube ko try cari mane lagi leh jumper pelakon tak bertauliah

yang leh berlakon on da spot kalo bukan ktorang

har har


part yang paling best biler dah abis peksa tu

ya tuhan

nak watkan si cik pnad ni kuar bilik bukan senang

paling koman pown nak suh die dok je kat bilik sendrik

belon tak tiop ag

lilin tak nyale

kad tak abis tulis


tapi disebabkn mase pown almost 11.30mlm

n cik nata kena balik kolej die

kitorang memang konpem menang award

"JUARE WAT SUPRAIS BUFDAY PALING CEPAT"

kitorg siap dalam 5 minit aje


mase tu cik nad dok sibok gayot ngan adik die..

kitorang wat aksi terjah sambil nyanyi 2 in 1 lagu besday

pastu dah silap nyanyi, tengok orang kiri kanan

*sempat sambung agi* aku dulik hape

janji aku paham ko pown paham,suda


sempat gak upah cik fiza amik gambo kitorang

yele, kang amik sendrik

tak nampak plak korum kitorang yang hampas kelape ni
ni sumer muke pas abis test.. mate sembab tak cukup tdole pe lagik



makan pown dah kenyang, ati pon dah senang

pe lagi, anta tu cik nata balik

mane taknyer kang tinggal sensorang kne kidnap ngan alien mate bulat hijau plak


tapi bestle, cik pnad tu tak perasan

kire berjaye gak le

ni wat cuci mate n perot
eppy ler tu dapat mkn kek

lop u pnad

nata wat muke konon sedehle, member dah tmbh umo katekan

baju xnak lagi ceria si nani ni

eppy slalu.. aiks asal aku nampk anak tudung kat blakng tu

comel aje... nasib bek comel n sejuk *tumpang kiosknyer peti beku*

sedap gak kek ni

walopon diskaun muahahaha


so majula kek utk kedai roti



khas dari kami 
3budak sengal2 kaki 
berlokasi dindingkan bilik pnad di mahallah safiyyah
26-1-11
11.59pm

Tuesday, January 25, 2011

~recipe yang ber'secret'~

alkisah di malam ari
dok tengah lepak lepas abis pulun main badmaintoun dengan cik pnad
pas maghrib cik nani tetibe ajak gi makan kek katenyer
yela
cik nata dok tetibe nak makan ni tak lain tak bukan 
mesti sebab ari 'kitorang"
*jangan di tanye, nanti malu sendrik"*
so, tanpe disegan silukan diri 
kitorang + ngan misaki aka keta penjenayah (dalam entry before ade gambo)
pergi menyusur malam ke jj wangse maju
sambil memerhati dan menghirop udare ekzos expeshelli bau ketiak mat motor *pyuh,beknyer*
tibe juenyer akhirnyer didestinasi tak bape nak akhir
sambil memecut drift utk dapatkan parking 
*which tak perlu pown, lengang kowt*
kitorang turun le, carik si secret recipe
sambil dudok2 tengok menu
aduyai
nak makan chicken chop
tapi yang ade tak bape nak nampak sedap
so
makanle makaruni campo keju
tambah ngan raspberry cheesecake ngan minom pepsi
*ntah ape2 ntah, x kena tol air ni*
tak dela lame mane pown sempat gak wat bising
makanan sampai
kitorang dah tak tengok kiri kanan
lesap licin lincau cincau cendol pinggan tu
so, before makanan abis, kitorang sempat gak snap bape2 pics
kenang2an
skali makan abis rm90.10 utk 4 org
*sposen pown kire, tak kasik diskaun*

so, kepade sesape yang terase nak  makan kat tempat kejadian, heheh
sile bawak duit paling cikai rm200
in case terase cam nak tapau ngan si pembuat kek tu karang takdela segan sangat
mane tau duit tak cukup
oleh yang sedemikian
saye kasik gmbo yag tak seberape ni utk santapan mate orang2 yang belom makan
walhal tiade gambo makanan di tempat tersebut yang jelas
wat2 ade je dahle ye
imaginasikan tinggi

mane chek ni? ini sudah lebeh nampak tangan je

tak pe, aku gmbo ngan pnad ber2

nampak gak muke, ni selepas sumer makanan dah disedut oleh nani,nata n pnad
dah abis makan kitorg gi cuci mate n tangan.


teka sape is sape?

ni penjenayah tangkap gambo n lari

muahaha.. nasib bek comel bantal tu.. mahal woo
mampu amik gambo aje
nak beli, dompet dah kempis
hehe

perot pun dah biuncet
esok plan ngn bebudak ni
nak joging kol 6.30
konpem xbangun
so, nak masuk beradu

ciao cin cao

Friday, January 21, 2011

Per dah jadik pade pale haku...?

pale penin' wo
mane taknyer aku dok ngadap laptop ni dari pagi bawakle sampai skarang
anak mate ni kalau boleh cakap
dah lame die terkeluar dari soket
uish, seram plak!~

ni alkisah seorang pelajar le
orang dok chuti, aku nak chuti gak
dengan keje2 haku sekali ikot cuti
pastu bile dah enjoy cuti
baru dok teringat 
assignment berkepuk2 kat rak
mase tule berharap sangat ade doremon 
esp dienyer poket ajaib 
tak pown
pintu suke hati, *mane tau kena marah ngan madam, pastu nak lari*
tapi yang aku ni len sikit citer die.
nak kate tak paham, note die bukan main panjang
nak kate malas, excited nak wat
nak kate ngantok, aku tido lebih 8jam sehari
maybe sebab aku taip comel2 kowt
*mane taknyer, ayat pelik sikit, aku bantai delete satu page*

pastu bile dapat jawapan dari member
start ah nak wat balik
pelik aku ni
nak kate rajin, tak rajin pown
nak kate bijak *mesti le* uish tahap masuk jamban flush sndrik ni
yang pastinyer
skang ni aku dok tunggu member aku pas die nyr jawapan
kalo tak ade yg aku print dari cover page trus ke page 8
mau kena bantai gelak ngan sir tu
yela, math fail..

so, sementare nak tunggu die email
aku bantai post entry

lame gak aku tak wat entry baru
nak wat camne
raye woo *hehe tpu je*
(happy thaipusam ye)

ni dari pagi tadi dok tatap skrin bebeh aku ni
tengkok pun dah kejang, ngan kaki aku kena simpol biawak lagi
pergh'
memang nak suh aku dudok ngadap keje la ni

tapi yang bestnyer tado aku dapat gak makan double whooper burger dari BK
aku tak sangke aku larat nak abihkan beger ni
memang besar giler
skarang aku dah terlentang kenyang
nak tido plak 
*oh no no, aku tak nak gumuk*

petue amik dari buku,
nak ilangkan biuncet,
wat sit up 100kali bile bangun tdo
huk aloh, 
nak bangun solat pown amik mase setengah jam
*dats y le aku set satu jam awal.senang*
so
aku rase ni je kot entry ari ni
tapi maybe bertambah kalo member aku tu tak send email dalam mase satu jam
terbakar dah ati ni
lame tunggu
senang je kowt
huish
ngamok jap

daa!~

Thursday, January 13, 2011

Aku suke ari nie... LOVEEEEEEEEEEEEEEEE

walopon ari ini dimulekan dengan perkare yang tak bape best
but 

wahlaa~


i still love today
who said dat once ur day started in kinda suck in a way
it getting more worse
nayyy
trust me
its getting better n better n better n better n better n...
*pnat nak taip bende same, ingt aku mesin taip pe?*
yosh...

tapi petang tadi sumer berubah
bagi aku le
yela tetibe my baby lappy die datang mud die jadik baik balik
*pls refer entry b4 ni*
pastu bile mud aku baik, 
aku pon baik balik ngn member aku
*elehai, aku kan kaki merajok sikit, ati tisu woo*

menuju ke arah jenjalan, aku amik gmbo pnad n nani dok dpan nuh

pastu petang tadi kuar jalan and jalan carik makan
keta yg banyak jase.. keta pnad butter kukiss
gi Giant member baik suneo
*ade budak tu beli baju baru wahlaa
aku tak boleh belah doh, asik wat muke cenggitu, terencat tang gini le, huduh dah nampak chubby. but who carez
pastu kitorg kasik gerak pale lutot ngan pegi ke pasar malam
dah hampir 2taon kot tak pegi pasar malam
slalu kasik alasan tak de duit
*padahal pemalassssssssss*

pastu dah kasik potar satu alam
singgah jap beli sekrem goreng
sedap hingga menjilat jari, uhu, paramparam paddle pop yay, 
asal aku rase cam aku combine lagu mcde ngn paddle pop ek?
again,who cares
dah penat raun, kite balik
dah takde mende nak wat,
gi le tgok org maen bola, bolela
sumpah cakap,aku paling benci bile aku yg kna take a pic. dah muke nampak gemokk.. *touchy subject*
 name je tgk bole, tak nmpak pown padang..
nak wat camne, kamera hp, xsharp gituw
musykil aku ngn peminat bola, ape yg best ek?
kalo aku cakap aku suke tgok lumbe kambing , mesti ade yg tanye aku soklan yg same
apesal aku suke tgok kambing lumbe,dah musykil kuase 2x5=10

tengok ngan bodak2 ni.
dapat gak release tensen yng tak bape tensen.
dah syok kuar, penat pown dah bertopup
aku sambung g kelas mandarin
dang!
gaye aku la kelas, tapi aku cover le gak

penat menguap.
sampai aku nyer cekgu tu tengok len macam pown ade gak
*ade ke?, perasan ah ko yah~!*
aku kan kaki berangan aka syok extra sendrik gegile

2jam straight, ngn pale2 aku skali ikot straight
ape die ajor, aku bantai ulang sebijik2
pastu pening tak paham makne satu haram pown
but dats ok, im cool

ni ghupe terkujat sok. kne snap gak ni, mau org tgok mimpi ngeri kalo aku upload betol kan

*yela tu, kang die tanye next week, aku bantai sengih cam kerang goreng karang*
dah le otw pegi tu ujan, diulangi HUJAN
baju aku dah tahap gaban basah,nasib baik ade gak payong mickey mouse aku

bayangkan masuk kelas ade erkon, mau keras cam daging potong
tambah plak ngantok

terase rindu giler kat aku nyer comfy kat bilik
yang paling best time balik
eksaited woo
mau nyer tidak
balik tadi aku bantai main tenet,
*a'ah pandai sgt, esok ade presentation aku men tenet, esok kite tgok org terngange cam molot dinosor kat dpn karang*


tapi tak pe kowt, bab2 kelentong dah mmg nature kos aku kowt.
pandai tak pandai jela
tap disebabkan pandai tu mmg trait aku 
*ohoit cik yah, over u. *
boleh kowt

so skang aku nak bantai tengok criter jap sambil makn
perot pown dah kuar lagu hindustan kuchi kuchi hotak kucing hang
so, nak tak nak kene la aku curik besekot ghumat

eleh, macam aku takde *ade tapi tak best*
so, dengan itu, saye sudahi dengan ucapan
bangun pagi gosok gigi cuci muke mandi sekali
ahak ahak

yayyy

majulah sukan utk negare
mntak2 pasni kalo m'sia menag dapat cuti lame sikit


haha *isu basi ag*

p/s, dah kol 3.. ngntok.nak tdo plak
ja ne

Wednesday, January 12, 2011

life is gettin' better, day by day!~

sedih woo

aihh.
walopon minggu  ni rase macam tak bape nak seronok macam minggu2 lepas
masih ade lagi yang pedulik kat aku ni
ingat sumer dah tak sedar aku sensorang je skang ni
sakit woo

ari semalam macam sudah jatuh tangge, tergolek2 ke lantai 
lalu terpelecok dek kerane batu
but still, masih ade lagi yang tolong
thanx to my beloved fren.wan nor azmira
 coz waktu tengah sedih2 gini kamu  belanje makan mcd sambil cuci mate tengok mamat ensem
woow, i like~



xoxo 
cayang kamu, muaaaaaaaaaaaaaah  
nak wat camner aku bangun pagi2 pale ni dah tingtong
mate takleh nak bukak
tekak dah sakit and idong dah sumbat
demam ke aku ni

pas solat ingat nak tdo jap
kelas kol sembilan kowt
sekali terlajak tido. kol 9.30 baru bangun
siap2 pegi tutorial consti
orang dok present kat depan, pale aku dah melayang wat terjon tirok kat tingkap
siap wat sommersault agi
melayang daa jaoh nak kutip balik

pastu aku yg sebelom ni kalo orang present tu, akule yang kaki tanye
tetibe ari ni aku diam seribu bahase perot
madam tengok aku pown pelik
bebudak yg tengah present tu pon pelik
tak pernah diam tetibe senyap je

sumer mate tengok aku , 
konon expect aku soal le
cheh hampeh
mulot aku dah kene gam UHU
nile gupe gam UHU kalo korang tak penah nampak kowt?  pames tu

tak pown gam karpet kat umah tu
tak nak terbukak dah

abis je kelas aku cabot gi library,
dah le lupe bawak matric card
*kene touch matric card kalo nak masok*
dompet plak tinggal
tapi aku ngan muke sekudus alam, menatap muke librarian tu
dengan berkate dengan sore paling manis kat  muke bumi Allah Ta'ala ni
"abg, tak bawak matric card, tapi nak masok"
macam gini le saye wat muke tadi

sambil memberi senyuman plg innocent le
berjaye gak masok
mase lepak2 carik buku
*buku karton budak kecik*
aku antar semes kat mira,
mengadu se'abis2'nye
die pown kate
"jgn sedih2 yah, chillax, nanti aku blnje makan mcd ek"
*tak ingat precise words die*
aku dengan muke kucing comelnyer tersengih2
mcd , huh i like

yay, dahle tak bawak duit,
ade plak yang nak belanje
mahal le kowt
aku masuk kelas excited
bile mood aku dah baik, ape lagi,
kat kelas, madam tanye opinion
aku ngan muke kondifennyer jawab
gegege kitaro

muahahahaha
balik kelas, trus shoot gi  mcd
makan prosperity borgo
SEDAP
sambil tu tengok gak bro2 yang tengah prot kat stu
wow, ensem seh!~
pergh kalah model ubat gigi tyme dorg senyum

terpikat mate aku jap
tapi disebabkan posisi aku dudok tu mmbelakangkan dorg
kene curik2 tengok aje
*yah oi, gatai ek ang*'
mane de~ cuci mate je ek
wareken bak kate org jawe

perot aku pown kenyang
mate pown bersih
kene amik gambo dolu
tande kenang kenangan
sanggup upload gambo pale potong ni gare2 nak tunjok kitorg makn ape..sudahnye xnmpak gak


yang biru tuler mira.. aku tak comel noe.. tapi bole le
aishhh, eppy2 gak
esok ade presentation
satu hape pown tarak
4kes kowt nak kena bace
mate ni dah tahap itam cam baru lepas bertumbok
dushummmmmmmmmmm

orang dah gelar panda jadian dah ni
nak sangat cepat cuti
rindu kat Puan Emak
dah 2bulan tak balik
miss my mommy woo
gombak - kota tinggi
6jam tu dalam bas
mau kematu p******* aku
paling tak best bile tertido lam bas
macam di dodoi2

tak boleh belah tu air lior basi pon ade
pastu bile bangun melilau carik tisu tak jumpe
kalo nasib malang, tak jumpe tisu,
lap kat baju
tu yang bau paeng baik punyer
dengan t**k mate selepet, drooling lagi
mamat ensem pon lari tao
part yang best bile dapat seat tepi tingkap, leh cuci mate lihat alam indah terbentang
part tak best, seat tak leh turon tak pon tingkap tak de langsir
*coz berebot ngan orang seat depan mahopon belakang*
akhir skali langsung tak dapat pakai sume, coz langsir koyak
har har

part best bile dah tibe kat stesen bas kat bandar,
yang tak best bile kene tunggu org datang jempot
kalo nasib terlebih malang, kene ngorat kan bangla
"adiiik maniiis, apa  mau, hijau, kuning"
*ohoit, ingat aku keta nak isik minyak,lorat le tekel orang gune statement gtu*

tapi tuler yang bestnyer
bile balik kampong esp bile raye time dengo lagu raye kat radio, mp4 pown bole


*eh, jap jap.. aku rase aku nak citer pasal ari ni aje*
sambung balik
ari ni walopon tak sebest minggu2 lepas, tapi masih tesembunyi sinar cahaye kegumbiraan
tak caye try wat muke sedih kat kawan
pren poebo

kalo kawan anda belanje (tu tnde beliau sahabat yg paling da best le)
kalo kawan korg wat muke tak tau (beliau harus di enyahkan dari pandangan sisi)
n kalo kawan korang dah le tak belanje time tgh sedih, dgn muke tak malu mintk kite blnje plak
(maka beliau adela arapkan epal, limau dibelinyer *pepatah ciptaan sendrik*
maka harosla di elakkan jikalau tidak, poket anda akan kempis sbelom masenyer)

so, anda kawan yg macam mane?

abaikan kalo anda tak dek dalam senarai
tu tande anda tiade kawan
 muahahaha
jangan aku terlentok udah

okeh, ati pown dah hepi, perot pon dah kenyang
ape lagi sambung balik wat keja...
malam ni ade kelas mandarin
huhu..

p/s: arap2 esok akan lebih baek dari ari ni
aiyoo, ghumate aku pasang lagu padang pasir le plak, BB please, i cant stand da noise 
*full name habibah, manje2 name BB.
huu i like


hehe. n cao cin cao.. sape ade terase kat sini. jangan amik ati k
ja ne