Followers

Tuesday, October 25, 2011

Awkward Moment when...

ni awkward moment aku dalam satu hari, opssie, setengah hari
baran..... +segan.....= AWKWARD MOMENTs


dalam setengah hari dari aku bangun tidur sampai la ni
penuh dengan kejanggalan
kenapaa?
meh aku bitau...

  1. AWKWARD MOMENT WHEN... tak tau nak gerak ke tak, sebab lori sampah stuck tak boleh jalan kat depan mata gara-gara student parking kat tepi.. sudahnya, ko jalan lelaju sampai selipar berbunyik~ busuk die, tak payah citer, ilang bau perfume bodyshop rougeberry aku tau~
  2. AWKWARD MOMENT WHEN... tengah naik tangga, tetiba semua orang bergasak sebab nak turun, and ko stuck lagi. tak tau nak berhenti dari naik, atau buat gerak geri gempur sebab dah lambat masuk kelas, sudahnya ko berdiri je kat tepi tangga and masuk kelas dengan muka tak berapa nak malu.
  3. AWKWARD MOMENT WHEN... ketuk pintu bilik sir, tak berjawab. pastu membebel kat depan pintu bilik dia, and terkejut sebab tetiba pintu buka and speechles sebab takut dia dengar apa yang korang bebelkan tadi
  4. AWKWARD MOMENT WHEN...ko nak beli makanan, ada orang beratur gak kat sebelah ko, ko nak amik makanan kat depan die, die pulak nak amik makanan kat depan ko.. sudahnye, berdiri sampai orang potong q, sebab ko malu nak minta dia gerak sikit sebab muke die crook sebab lapar..
  5. AWKWARD MOMENT WHEN... ko begitu gembira dah berjaya beli makanan tapi baru ko perasan, ko tak cucuk duit lagi, and dengan muka selamba ko minta kat kawan yang ko tak berapa  nak tegur...segan nak kansel makanan, lapo beb
  6. AWKWARD MOMENT WHEN... ko pergi cucuk duit, bile time nak masukkan kad, ko tak perasan yang ko masukkan tadi matric card, and ko selamba marah, pastu ko segan sebab ko perasan orang lain perasan yang ko salah masukkan kad..
  7. AWKWARD MOMENT WHEN... ko berenti depan library, tak tau nak masuk ke tak. sudahnye ko termenung kat depan pintu and buat u-turn balik bilik. itupun selepas orang dok berlanggar dengan ko,and ko pun tak ingat nak buat apa pergi lib tu.
  8. AWKWARD MOMENT WHEN... otw jalan ke bilik, ko teringat AWKWARD MOMENT WHEN yang sebelom ni, pastu ko sengih sendiri. kebetulan orang lain perasan, ingatkan ko sengih kat die, and die pon sengih balik..

banyak gile AWKWARD MOMENT WHEN... aku ni... muhaahhah.. tu baru setengah hari, belom satu hari lagi

tak pe, esok cuti.. yayyyyyyyyy

Monday, October 24, 2011

Darah ... Darah... AKU MAHU DARAH... ~

CONTINUATION~

aku tak peduli le kan
aku still nak spamming pics ni lagi
muahahahah *evil laugh*










yang ni, aku memang selalu buat~ muahahah






this post basically to show u the hidden personality within yourself
don't take it seriously, but if its true, then, it's only coincidence
instead of u following these kind of thing, why not u set up your own traits
eventhough, i gladly to admit to u
this is kinda manual guide
muahha
i'm truly a B-yong


credit to: google image & the blazersun.com


Sunday, October 23, 2011

i'm such a BLOODY B~



ha~ 
tajuk kena gempak = gempar
actually, just nak share yang aku darah jenis B
semua orang cakap yang aku ni jenis yang tak pernah nak ambil tahu pasal orang lain
jadi kiranya aku nak share info pasal darah jenis aku
aku tau korang mesti dah banyak baca and tahu pasal cartoon ni kan

basically semua nya memang aku

pics spamming start!~
lagi~
more~

ha~ nak lagi.. ok!

tak cukup ke? nak semua? 
cukup-cukuple untuk post ni..

jap lagi post yang lain pulak.



yang ni~ konpem memang aku.. muahahaha *evil laugh*

Saturday, October 22, 2011

Wonder Girls - Nobody chords




Am              Dm
I want nobody nobody But You 
          G               C
I want nobody nobody But You
          F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E             E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Verse)
Am                 Dm
nan silheunde, wae nar mireone 
G                   C
eryogo hani jakku, nae mareun deji anhgo
F            B
wae irohge, dareun namja-ege 
E                   E7
nar bonaryo hani, o-tohge ironi


(Prechorus)
Am                   Dm
nar wihae geuroh dan geumar,
G                  C
nonbujok hadaneun geumar,
F 
ijen geuman haynon, 
B
nareur aljah na wae, 
E                            E7
won hajido anhnun geor gang yohae


(Chorus)
       Am                Dm
I want nobody nobody But You 
       G                  C
I want nobody nobody But You
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Verse)
Am                 Dm
nan johun de, nan hengbok hande
G                      C 
neoman isseu myondae, deo baral gayopt neunde
F                B
nugur mannaseo, hengbok haran goya 
E                  E7
nan noor tonaseo, hengbok harsu opso

(Prechorus)
Am                    Dm
nar wihae geuroh dan geumar,
G                 C
nonbujok hadanun geumar,
F                    
mari ande neun mar,
B
iran gorwae molla, 
E                           E7
niga eopshi ottohge hengbo khae


(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Bridge)
Am             Dm
I don’t want nobody body body
G              C
I don’t want nobody body body

F               B
nanun jongmar, niga animyeon 
E               E7
niga animyeon, sildan maryaa


(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody

(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody

Thursday, October 20, 2011

JS si Kembar acoustic

aku kan addicted dengan gitar
kononnyer nak try vid sendiri 
tapi mengenangkan aku dah nak masuk final year
terpaksala tangguhkan

so 
introducing u to JS ( Janice & Sonia)

suara diorang sangat sedap

give it a shot! 
AKU NAK MAIN GITAR GAK..... BELANJA GITAR KAPOK SATU

Nak download E-book hp FREE

huh~ pantang dengar perkataan percuma
mesti rasa cam gatal je kan tangan tu
heh
ni aku nak share 



siapa yang dah tau
sila abaikan

memandangkan aku ni jenis obsess dengan buku
aku memang suka la kan
kadang-kadang kalau aku tengah tunggu maggi masak, aku baca buku
kalau tunggu kawan, aku baca buku
tapi tak adalah sampai tengah beri-beri pun aku nak baca buku kan

so, dikesempatan ini. silala melayari laman sesawang tersebut *Allah, budak nerd dah kuar!ahaha*

korang just register, tak kena bayar pun
pastu suka hatile nak buat ape pon kan
walaupun aku suka baca buku yang terbaru
still tak sebest baca buku sebenar, 
kita leh bau buku baru kat tangan

gaya tunggu orang cenggini yang selalu aku buat

so, kat sini, mana tau kalau dah minat dengan buku tu, pas baca ebook dia terus beli yang original
games untuk hp pon ada.. bak kata, macam-macam ada.

tu aje.. jangan kata aku tak update blog
ini semua salah wifi uia, mengong
tapi aku still suka, sebab dia free

AKU SUKA BENDA PERCUMA!!!!!!!!!!

adieu~
credit:google image & fiza 

Sunday, October 16, 2011

horlicks oh horlicks




p/s: entry ini agak selebet sedikit. harap maklum

minum ko kan, memang menyehatkan
tapi......




kau buatkan aku sakit perut tengah-tengah malam
dah tu siapa nak teman aku gi jamban, huh

tau tak aku ni penakut..
kalau dah aku takut , mestile aku tahan kan
tapi takpa, mesti kau nak tolong aku meningkatkan lagi kekuatan keazaman aku kan
nasib baik aku suke kat ko
berjaya mengharungi segala masalah pagi ni
ok, lub u lah
ok sekian

adieu

Friday, October 14, 2011

‎13 ALASAN TIPIKAL WANITA YANG ENGGAN MENUTUP AURAT


aku tau mesti ada yang dah pernah baca kat fb or any web pasal ni lah kan,tapi aku tetap nak share. sebab ni bukan sahaja peringatan pada korang, ni juga untuk diri sendiri..



Pernah nasihat atau tegur kawan-kawan anda yang tidak menutup aurat? Jom kita tengok apakah alasan yang selalu digunakan wanita yang enggan menutup aurat apabila ditegur kesalahan mereka itu. Dan apa jawapan yang mungkin sesuai untuk mereka.?

1. Semua yang tutup aurat, confirm masuk syurga ke?

-Yang pasti, kalau tak tutup aurat, confirm masuk NERAKA..Nauzubillah

2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.

-Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. "Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia". Samalah seperti tudung. Tudung pula yang disalahkan, " pakai tudung tak mestinya baik..bla...bla...bla..."

3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.

-Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.

-Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?


5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.

-Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.

-Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

7. Walau kami tak bertudung, kami tetap solat dan puasa.

-Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

8. Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.

-Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan ALLAH.

-Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.

10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)

-Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.

-Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..

-Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.

-Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.“Wahai wanita, setiap ciptaan tuhan yang berharga di dunia ini akan terlindung dan amat sukar untuk diperolehi. Di mana kamu boleh dapatkan permata? Tertanam jauh di perut bumi, tertudung dan dilindungi. Dimana kamu jumpa Mutiara? Terbenam jauh di dalam lautan, tertudung dan dilindungi oleh kulit kerang yang cantik. Di mana kamu cari emas? Terperosok di lapisan bumi tertudung dengan lapisan demi lapisan tanah dan batu. Tubuh kamu adalah suci malah lebih berharga daripada emas mahupun permata. Oleh itu kamu juga perlu bertudung dan melindungi diri ka
mu.”


credit to : geng blogger n fb..


disclaimer: petikan/artikel ini diambil atas dasar niat untuk menyebarkan ilmu, bukan bertujuan sebaliknya, sekiranya terdapat sebarang  rungutan untuk meminta empunya blog menarikkembali artikel tersebut, sila maklumankan... harap maklum


p/s: omo, mentang-mentang aku amik copyright, sumer benda aku nak letak disclaimer cenggini.. aku dah share kat fb...

Sunday, October 9, 2011

for the rest of my life Maher Zain - basic chord








credit to: tarmizi sulaiman @UG.com



Am
Look around yourselves
                    Dm
Can’t you see this wonder
                     G
Spreaded infront of you
                    C
The clouds floating by
                         Am
The skies are clear and blue
                 Dm
Planets in the orbits
                  E
The moon and the sun
               Am
Such perfect harmony
                         Dm
Let’s start question in ourselves
                             G
Isn’t this proof enough for us
              F
Or are we so blind
                E
To push it all aside..
No..


             Am
We just have to
                                Dm
Open our eyes, our hearts, and minds
                                   G
If we just look bright to see the signs
                               C
We can’t keep hiding from the truth
                    Am
Let it take us by surprise
Take us in the best way
  Dm
(Allah..)
                        G
Guide us every single day..
(Allah..)
                  C
Keep us close to You
                  Am
Until the end of time..


              Am
Look inside yourselves
                Dm
Such a perfect order
            G
Hiding in yourselves
                 C
Running in your veins
                           Am
What about anger love and pain
                           Dm
And all the things you’re feeling
                              E
Can you touch them with your hand?
                    Am
So are they really there?
                        Dm
Lets start question in ourselves
                             G
Isn’t this proof enough for us?
              F
Or are we so blind
                E
To push it all aside..?
No..


             Am
We just have to
                                Dm
Open our eyes, our hearts, and minds
                                   G
If we just look bright to see the signs
                               C
We can’t keep hiding from the truth
                     Am
Let it take us by surprise
Take us in the best way
  Dm
(Allah..)
                       G
Guide us every single day..
(Allah..)
                  C
Keep us close to You
                  F
Until the end of time..
               Dm
When a baby’s born
                 Am
So helpless and weak
                          G
And you’re watching him growing..
         F
So why deny
                        Dm
Whats in front of your eyes
             C          E
The biggest miracle of life..


             Am
We just have to
                                Dm
Open our eyes, our hearts, and minds
                                   G
If we just look bright to see the signs
                               C
We can’t keep hiding from the truth
                     Am
Let it take us by surprise
Take us in the best way
  Dm
(Allah..)
                       G
Guide us every single day..
(Allah..)
                  C
Keep us close to You
                   Am
Until the end of time..


                                Dm
Open our eyes, our hearts, and minds
                                   G
If we just look bright to see the signs
                               C
We can’t keep hiding from the truth
                    Am
Let it take us by surprise
Take us in the best way
  Dm
(Allah..)
                       G
Guide us every single day..
(Allah..)
                  C
Keep us close to You
                  Am
Until the end of time..


[try plucking this next part]

Am
Allah..
               Dm
You created everything
              G
We belong to You
                      C
Ya Robb we raise our hands
                  Am
Forever we thank You..

Alhamdulillah..
p/s: tak ade gitar.. tapi nak gak share lagu ni dengan korang.. 

adieu

Saturday, October 8, 2011

Lemak ni Je ko nampak, Lemak tu ko tak nampak



jangan tak tau...
korang ingat lemak ada kat perut, peha, betis, lengan or bawah dagu
(tempat-tempat yang biasa je ke)

ape? ko tak de lemak kat belakang, ahh, tipu, pegi cubit, kalau ada yang terlebih,
tu la yang kite cari

ok, abaikan perasan tipu tu, teruskan membaca

aku ni pun baru tau
ni tengah dalam proses drastik-cepat-kurus-kalau-tidak-masak-aku
gara-gara aku nak jadi pengapit akak aku karang *oh tidak*
takut nampak pelik dalam gambar karang *muahaha, tipu*

so, tadi aku dok selak-selak
aku pun jumpa la satu blog yang ajar camne nak hilangkan lemak kat belakang badan
aku tak nak le, copy paste kan
so, untuk bagi ilmu and at the same time, naikkan nama blogger yang dah famous ni
pergile korang terjah ke

darkbatman.com

or lebih spesifiknye

http://darkbatman.com/senaman-hilangkan-lemak-bahagian-belakang-badan-l-upper-back/

kepada abg darkman..
makasih lorh.. kalau tak kerana blog bro le nikan.
sumpah, saya still perasan kurus *ahaks*

dah, pe lagi pergi try ah

adieu


Saturday, October 1, 2011

Megan Lee @ Lee Hyerim great singer from utube



comel kot. baru 15 @ 16, korean dok kat california.. tapi suara dia really nice.. kalau ade sesiapa yang buat terjahan ke youtube or any web kan.. n terjumpe malaysian singer wat cover singer lain ke? kongsi-kongsi le..

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER





meh pakat2 ramai.. alang-alang hujung minggu aku duk wat bloqquacking
aku pon joinla...

tag? takde kot.. 
sekian

adieu

Count on Me - Basic Guitar Chord




if you ever find yourself in the middle of the sea
        Am          G        F
i'll sail the world to find you
C                                                          Em
if you ever find yourself lost in the dark and you can't see
        Am       G        F      
i'll be the light to guide you
Dm                          Am
   find out what we're made of
Dm                                     G
 when we are called to help our friends in need

you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(yeah yeah)

if you're tossing and you're turning and you just can't fall asleep
i'll sing a song beside you
and if you ever forget how much you mean to me
everyday i will remind you
oh
find out what we're made of
when we are called to help our friends in need

you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(yeah yeah)

you'll always have my shoulder when you cry
i'll never let go, never say good-bye

you know you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
you can count on me cos i can count on you



Intro - C (repeat several times) Verse/Chorus - C, Em, Am, G, F Bridge - Dm, Am, Dm, G


p/s: tarak gitar lorh nak goreng..tapi tryler lagu ni best kot.. tapi tang nyanyi semput skit ah.. cepat bebenor.. credit to google for basic chord...