Followers

Tuesday, November 22, 2011

Ready MP3

aku tau korang kadang-kadang annoyed dengan 4shared mahupun aimini kan
so, aku pun sharele site ni
sangat laju nak download mp3, baru mahupun lagu lama


pesanan dari pihak penaja,
kadang-kadang link ni tak leh loading or yang sekutu dengannya.
sebab diorang selalu update, tu yang site ni sengal sikit
tapi overallnya, kalau ikut mood angin kus-kus, dia okeyla
kalau datang angin monsun timur dan barat daya
konfem tak jumpa. try hari lain
tu aje

adieu~

Loading.....29.9%



kehadapan para bloggers mahupun followers yang dikasihi ramai
disini aku ingin mengucapkan terima kasih dengan nada sarkastiknya
kerana berjaya membuatkan aku selalu tak tidur malam
kenapa?
buat pengetahuan korang semua,
aku ni guna wifi free, so, possibility line lembab
tu memang konpem adala kan

cuba korang bayang, tak payah lelama
dengan blog korang yang penuh widget, ngan pics yang banyak
korang rasa loading cepat ke lambat
sianla kat aku
aku ni suka blogwalking

kalo lagu gini camne
kadang-kadang tu ada yang kecik hati, terus unfollow aku
owh, sungguh tak ikhlas betol
lagi satu, aku ni jenis orang yang kalau aku follow,aku tak mention pape
kalau bertambah followers ko, tu tandanye aku joinle
and aku suke jengah tapi aku baca kowt.
kadang-kadang dari older posts lagi tau
tapi takkan tu pun aku nak mention
nak buat lagu ni ke?

"hi, saya kan dah baca semua post awak, lagi, saya follow awak juga, better follow saya and baca post saya, kalau tak,saya unfollow awak, takpon saya taknak jengah blog awak lagi"

what the he**!

it's annoying ok, memula, aku memang akan follow balikle kan
tapi macam mana nak follow, aku tunggu page loading pun aku dah start sakit hati
tau jela kan, aku kan darah B 
i hate troublesome things

so, kalau korang rasa cam aku tak follow gitu,
bukan sebab aku taknak, tapi sebab aku tak boleh

asyik refresh aje. terkuar tulang lutut ah gini
kadang-kadang tu, sebab aku tak sampai hati, aku tunggu malam sikit
alang-alang nak stay up kan
aku bukak blog korang, waktu tu line dah ok
but still
ngan lagunyer, gambar bling blingnyer
wow.. sakit pala.. 
ada tu sampai terkuar perkataan yang tak sepatutnye
yela, yang widget lagu tu, sound tu minimize le dulu. bayangkan yang tak ade button pause/play
terkuar taik telinga, pastu kuat gila.

janganla dera cenggini
kesianle kat aku
takpe, takde lagu pon takpe.
cantik je blog ko tu.
pening tau. esp, kalau aku pakai headphone, kalo earphone..memang konfiden ah
matikan terus semua page

so, in conclusion, jangan salahkan aku kalau aku tak follow atau jengah
ada la sebab-sebabnye.. 

sekian, makasih

credit image to : kenixho90's page

Sunday, November 20, 2011

Mind Reader-----------------------> Prof X.

aku keluar gi lib tadi tetiba terpikir
 macam mana kalau apa yang kita tengah pikir, orang lain pun boleh dengar
tak ada privacy langsung

kantolla, buatnya waktu tu tengah pikir
"aaa, tadi aku jumpe mamat ensem, esok kena datang balik lib, mana tau leh ngorat"
takpun
"aku korek telinga tadi, hampagasnye aku kesat kat mana?"
or
"pehal la lambat bebenor orang dalam jamban ni, ko melabur saham untung rugi ke?"
and banyak lagila

aku dulu, masa awal-awal aku masuk matriks
sumpah, kalau ada orang tenung aku lebih sikit je, aku terus cop orang tu mind reader
padahal, dia tengok kat gigi aku ada lada
muaauhahaha

ada juga le, belajar trick
konon nak determine dia ni betol ke mind reader
aku baca kat buku
buku tu cakap, kalau tengah jalan-jalan tu, ko cakap dalam hati, "eh, kat baju ko ada labah-labah la"
tak pun, "ish, bulu hidung dia nampak beb"
atau, "duit 50hengget kat kaki ko le"

kalau lepas kau cakap cenggitu, and orang tu terus buat apa yang kau cakap dalam hati tu
konpem, dia pakai antena astro beyond

tapi, ni apa yang aku baca
jangan kau percaya,
kot-kot kebetulan le pulak, dia terus pegang hidung
jangan kau tenung dia lelama, or ko sumpah seranah depan mata hati dia pulak
nangis guling-guling anak orang tu
dah tu aje.. 



tapii, memang betullah kan, ada orang boleh baca pikiran kita,
just kita je yang tak tau...
pergh, konfiden, pas ni, kalau jalan-jalan,
sila pakai kuali emak kat rumah, boleh pantul balik siaran 

adieu

Saturday, November 19, 2011

i'm a Bookworm.. how about you?

tengok tajuk pun mestile pasal buku kan
takkan pasal kucing terjun kolam pulak dah.

memandangkan aku ni kan jenis kipas-susah-mati buku kan
jadi aku perkenalkanlah website dimana korang boleh share korang punya review pasal buku kat dalam tu

nama laman web tu:

sebab aku kan suka condemn buku orang
that's why le aku signup benda alah ni
so, in case kalau terasa cam nak jadi ulat buku, tapi tak nak beli
(jangan ah tak beli buku ori, sian author korek lubang hidung pikir idea tau)
boleh la korang check akunyer previous post pasal mobile9

ala, aku tau korang memang bab pegang buku tebal sikit, malaskan.
so, tu jela cara nak baca tanpa pegang buku tebal
aik, pakai semakphone, isi ah barang 2 ebook ke?
dah, dari aku melalut, baik aku komen buku orang.
muahahaha

adieu

Tuesday, November 15, 2011

Blackout

benci
kalau blackout satu uia ni
aku boleh tahan lagi
dah ler blok aku aje
pastu lama giler pulak tu
tau tak aku nak kena submit keja esok
dah letrik tak ade
aku nak print lagu mane
bukan dia leh hidup cenggitu pon kalau aku cucuk kat lubang hidung
annoying tahap gaban dah ni
nyampah tau..

nasib baik , selepas menunggu dan membuatkan tempat tu aku punyer kat bilik fiza
lampu, semua hidup balik...
muhahahaha
dah tu aje
adieu

Friday, November 11, 2011

Selena Gomez - Love You Like A Love Song Guitar Chord



Intro: Bm 
[Verse 1]
Bm
It's been said and done
                               A
Every beautiful thought's been already sung
                               G
And I guess right now here's another one
                         Em                                            
So your melody will play on and on, 
                  F#
With the best of 'em


Bm                        
You are beautiful, like a dream come alive,
A
so Incredible
                           G
A center full of miracle, lyrical
                      Em
You've saved my life again
                        F#
And I want you to know baby

[Chorus]
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                    D          A
I, I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     D          A
I, I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

[Verse 2]
Bm                 
Constantly, boy you played through my mind
       A
Like a symphony
                                     G
There's no way to describe what you do to me. 
                            Em
You just do to me, what you do
                                F#
And it feels like I've been rescued
Bm
I've been set free
                         A
I am hyptonized by your destiny
                          G
You are magical, lyrical, beautiful
Em                           F#
You are...I want you to know baby

[Chorus]
Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat



[Bridge] 
Bm        G
No one compares  
A                        D
You stand alone to every record I 
A
own.                                                       
Bm          G                      A
Music to my heart that's what you are
                 Em     F#  
A song that goes on and on

[Chorus]
Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat
A                   Bm
I love you...like a love song...
p/s: capo 2
tapi lagi best kali guna piano... 

Thursday, November 3, 2011

Presenting .........The Warblers

L is for a Loser
well, be a loser just like me 

hehe
nota ringkas: ini bukan post meluahkan perasaan mahupun luahan perasan
tapi just nak share lagu aje

mesti korang tengok cerita GLEE
aku tahu, it's so last year! Duh!

The Warblers dari Darlton Academy


who cares, erh, i do!

okay, enough with this crap
why don't you listen to one of their songs

like 

tak pun 




banyak lagi lagu yang diorang ni wat cover
sedap kowt.. music box semula jadi gitu

ok. dah tu aje

~adieu~

p/s: sebab nak cuti sem break seminggu, memang update bebanyak... tapi malas nak schedule, coz takut jadi cam before ni, konfiden je tunggu dia auto post.. sampai sudah, tak keluar gak, akhir sekali, gune manual style... tekan terus publish post


credit to: Faruqi ~ beb, ko memang da best kasi aku sampai 2season sekali hempuk
              youtube~ ko pon best gak, tak best bile lembab loading aje
              google image~ cool~

Anything but Ordinary - easy Chords

i felt in love with this song over a year ago
truly... suits me well, maybe not all, half of it 
i think!
by the way, now i'm sharing it with you guys/girls out there
have a nice day





C                    G/B
Sometimes I get so weird
                Am
I even freak myself out
                   F             G
I laugh myself to sleep it's my lullaby

C                     G/B
Sometimes I drive so fast
                  Am
Just to feel the danger
                    F               G
I want to scream it makes me feel alive


Chorus:
        F        G
Is it enough to love?
        C    C/B   Am
Is it enough  to   breathe?
         F       G
Somebody rip my heart out
    Am
And leave me here to bleed
        Dm       F
Is it enough to die?
         C     C/B    Am
Somebody save   my   life
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please


Verse 2:
C                  G/B
To walk within the lines
                     Am
Would make my life so boring
                    F              G
I want to know that I have been to the extreme

C                  G/B
So knock me off my feet
                    Am
Come on now give it to me
            F            G
Anything to make me feel alive


Chorus:
        F        G
Is it enough to love?
        C    C/B   Am
Is it enough  to   breathe?
         F       G
Somebody rip my heart out
    Am
And leave me here to bleed
        Dm       F
Is it enough to die?
         C     C/B    Am
Somebody save   my   life
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please

Bridge:
Am               Em7
Let down your defenses
              D
Use no common sense
                      Dsus4
If you look, you will see
                     Am
That this world is a beautiful, accident
 C                    G                   D
Turbulent, succulent, opulent, permanent, no way
        Am
I wanna taste it
C                    D (let ring...)
Don't wanna waste it away yeah, yeah

(Palm Mute...)
C                 G/B
Sometimes I get so weird
                Am
I even freak myself out
                   F
I laugh my self to sleep
        G (stop PMing...)
It's my lullaby


Chorus:
        F            G
Is it enough-, Is it enough?
        C    C/B   Am
Is it enough  to   breathe?
         F       G
Somebody rip my heart out
    Am
And leave me here to bleed
        Dm       F
Is it enough to die?
         C     C/B    Am
Somebody save   my   life
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please
               Bb          F         C (let ring...)
I'd rather be anything but ordinary please




p/s: if u listen carefully, u can hear how they strum da guitar.. not that clear.. but it easy enough to detect whether it strum it ways up or down.. give it a shot, ok!~




~adieu~

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!






kan cuti raya..meh kite buat konvoi BW ke semua blog kat muke bumi ni.. *tipule tu*
muahaha.. segmen dari blog 


pergile serbu..pe tunggu lagi

tag: semua orang yang jengah blog ni.. tak payah cakap banyak.. muahaha


Tuesday, November 1, 2011

Kehadapan Mak Cik Cafe



apa khabar, mak cik?
diharap sihat sentiasa
senang hati saya kalau makcik sihat.
harga lauk pun kurang

saya tahu makcik prihatin kat kitorang sumer
yela, belajar bersungguh-sungguh kan
mak cik mesti tak nak tengok kami sakit
sampai sanggup mak cik wat gula-gula getah
siap ada rasa daging, ayam and kadang-kadang tu rasa sotong
saya tahu, mak cik tak nak kami makan jajan je kan
tu yang kasik macam-macam perisa tu

mak cik ada dengar kat mana-mana berita ke
pasal gudang garam meletup,
ke, air laut keluar dari tanah macam minyak ke?
sebab rasanya garam-garam tu semua dah masuk dalam lauk mak cik
saya takut mak cik tak perasan
almaklumlah, sibuk kira untung hari ni
saya tak kisah, hidup saya pun tengah kurang rasa sekarang ni
saya sokonglah usaha mak cik nak menggunakan sumber sebaik mungkin
mungkin lepas ni, tebu pulak terbang datang uia
jauh merantau tebu tu

saya nak tanya mak cik
mak cik penat ke?
tak ada orang tolong ke?
tak adalah, sebab saya kesian kat mak cik
penat uruskan orang ambil menu
sampai saya tunggu dekat satu jam setengah, tak sampai-sampai pun
saya boleh je tolong
tak sanggup saya tengok mak cik kehulu kehilir
papehal contact je saya
saya kan pelajar cemerlang
setakat hilang lemak 3-4 kg,
takde halla

lagipun, minggu depan kan raya haji
saya korban kan tenaga ajela..
nak kasi duit, tak berapa nak mampu
nak bayar lauk sikit pun sampai korek poket

tapi saya rasa lah kan makcik
straw yang makcik guna ni besar sangat la
sekali sedut je dah habis
perasan tak, tapi yang peliknya ais dia tu boleh tahan sampai 3jam
mak cik jimat-jimat la pakai ais tu,
takut nanti kalau lori ais kansel datang,
dah tak ade stok nak guna,
sapa yang susah, saya juga, eh, mak cik juga

tapi papehal pun makcik
saya memang sokonglah
moto "perah poket selagi boleh tu"
sejuk mata memandang

dengan itu, saya akhirnya surat saya ini
dengan ucapan
majulah kilang garam kat malaysia ni




sekian.
(pelajar yang paling prihatin isu cafe sebab dia kaki makan)