Followers

Saturday, March 14, 2015

Kehidupan Penanam Anggur yang Tegar

aku just bosan
Kalau tak kerana aku nak berjalan merata tempat
Memang takdenye aku nak duduk rumah
Tak buat pape.

Minggu lepas
Pergi pureen warehouse sale
Bapak ramai
Masa pergi tu still okeyla
Tapi bila berdiri depan longgokan baju
Baru aku sedar
Rupanya mak-mak buyung ni
Ala-ala the walkers juga
Macam nampak makanan je baju-baju.
Berebut toksah cakap
Aku yang teman akak aku ni pun kena lanyak juga
Sampai demam wei
Time nak bayar
Tak payah ceritala betapa lama
Dari pukul 12 aku queue, pukul 3 baru dapat 
Dengan panas, bahang, lapar
Nasib aku bawak powerbank dan air mineral
Time tu aku redha
Demi akak aku yang dah 6-7bulan
Aku angkut
2beg ikea-pureen yang besar dan berat
Bahu aku siap terkehel
Hahaha
Layang aje.
Siap duduk tepi dinding sambil lipat baju
Syahdu gile ah.


Tak sanggup nak ambil pics bebanyak
Sebab tangan menggeletar pegang beg
 Pics atas ni baru tangkapan yang sikit

Okey. Habis dah




Friday, March 6, 2015

AKU SUDAH BEBAS...FREEDOM



Gaya macam bebas penjara kan...
Pergh, dramatik tu dah macam salah satu trait aku
"Rieyah si Drama Queen"

Betapa aku mengimpikan kehidupan tanpa onak duri, not!!!!
hahaha, engkau hengat dhoooonia ini sesenang itu kah labu
kau hengat hidup ini macam game dalam "Ke Korea Ke Kite" ke?
game Kasi Pusing Itu Papan

I dont need easy, i need possible

Minggu lepas minggu terakhir aku mengharungi kehidupan sebagai seorang Pelatih Dalam Kamar
daripada bulan April sampai la ni
Kenapa extra sebulan, sebab nak cuci pinggan guna joy dari Johor ke Singapura
Kena ambil Cuti tanpa gaji
takdelah, ada masalah teknikal sikit

Biasalah dunia penuh politik

Disebabkan u dah jadi penanam anggur yang tegar
Makanya perlulah aku bekerja
Tapi disebabkan aku masih amateur dalam membina ladang anggur.
Untuk melebarkan sayap
Aku kenalah melancong
So, end of this month.
Say hellooooo~ Korea
Later on, once dah balik
Again, Hello~ LangkawI

Nampak tak betapa aku menggunakan masa sebaik-baiknya
Kekkeke
Dah tu aje
Jjalge....