Followers

Monday, June 20, 2011

Apa nak jadi dengan adab orang sekarang

tadi pagi ikut abang staff pergi wat WSS (Writ for Seizure & Sale)
konon nak tengokla procedure dia.
sampai je rumah orang tu
bagi salam, ketuk pintu.
tak ade orang jawab pon
tunggu lagi, mane tau dapat contact office dia ke..
dekat setengah jam gakle.
kaki dah sakit, pakai wedges lagi
pergh,mau kuar air mata tunggu ni
psatu dah terpacak tank duduk2.
tetibe tngkap tu orang selak dari dalam.
la..ghupenyer ade orang. awat tak jawab salam
pastu cakaple, dari mahkamah nak kasik notis umer
die ngan nada yang dah naik pitching tu suh tunggu kejap, dia nak pakai baju
kitorang tunggu lagi.memula 10minit,tak bukak2 pintu gak
lagi 20minit, aik, ko tenun baju ke ape?
setengah jam kemudian, dia bukak tingkap.
dia kate, saya pakai baju lama
aik, dari tadi ko pakai baju tak siap2.sahih ko tengah cetak gambor kat baju tu
tunggu lagi
20minit kemudian baru dia bukak
pergh muka macam nak baham kitorang
cara dia cakap sungguh kurang sopan
aku nak citer detail pon aku dah menyampah
part yang aku paling tak suke
bile dia mention: "buat malu orang melayu je, macam mane nak maju"
aku dalam hati dah tahap bahang
ko pon melayu gak, so wat! dah utang bayo ah.. lagi nak bangkit isu kaum
sibok kate die kenal ngan AGM bank tu, for ur info ya sista
kitorang tak peduli
asik mention die ibu tunggal
sakit ati le, kesal le..
part yang best, wakil bank kate,
sakit2 ati takleh nak setelkan prob
akak bailiff paling nyampah ngan die, ade ke die marah juzt kerana akak tu senyum kat kawan die.. 
senyum je, bukan menyeringai.

*nama terpaksa dirahsiakan* cheh sebenarnyer tak ingat..

so kesimpulannyer, ko cakap baik2 tak salah. kalo nasib ko baik, dapat pnjgkan mase byr utang
tu le ko bodoh sombong, berlagak tak cukup tempat.. hambik ko, bayo 5000lbh ari ni
tak dapat, esok kitorang singgah kat umah lagi sekali ngan bapak polisi.
padan muke ko.. dahle jerit2 kat dpan umah sendirik.aduhyai 

2 comments:

Mun said...

tak suka betul org mcm ni..gila ape

Rieyah Jamil said...

mun: tu lrt..kite yang tengok kat tepi ni pon dah rase sakit ati.. buat malu jerit2 kat luar rumah..dahle sebelah tu taska bebudak..haiiih