Followers

Monday, June 9, 2014

Chambering #1

Woot woot.... aku dah masuk 3bulan. Tinggal 6bulan lagi. Perasaan? Relax la der, hidup tak cukup kick lagi nak cakap awal-awal. Tapi yang pastinya, aku ni, aku *tunjuk kat mata yang pakai contact takde colour ni* rasa macam tak sangka, sebab ape tau, benda yang aku paling tak nak buat masa chambering adalah turun naik court. Ko gila, dahla masa belajar, dok tengok hitam putih memanjang, ni kan lagi masa kerja, memang taklah.

Masa Master aku ajak pergi court, kitorang pergi berdua, kes hutang la ape lagi, aku dengan duit ni dah macam adik and kakak tau, takleh pisah. Mase tu kitorang ke court shah alam. Bayangkan,aku yang tak pernah jejakkan kaki kat situ, tetibe mastrt suruh stand down kes, alorh bahase biasa, on hold dulu le, sbb jalan jammed. Aku mencicau cari kat mane nak pergi ke bangunan annexed tu.

Korang kena paham, aku ni, jalan umah mak aku je yang aku leh jalan sambil pejam mata, yang lain, hancussss, konpem sesat. Disebabkan mak pon dah terapkan nilai-nilai murni *pergh ayat* jika malu sesat jalan, aku pun bertanyala, tapi dengg *mencarooot* aku patut tanye pada peguam2 yang muda... haha, takdela, masa tu takde pun terfikir nak cuci mata ke apa?!, yang aku tau, aku kena stand down case cepat. kalau tak, haru biru.

Dah bertanye pada sorang sister ni, *thanks akk yang tak diketahui namanya, jasamu ku kenang*. Masa aku naik court, lagi sekali aku ditampar dengan kesilapan, aku silap masuk court oooooi.. nasibla akak pendaftar tu jenis yang baik, kali ni aku masuk dengan court yang betul.

Masuk2 dah start kelam kabut, mane taknye, penuh dengan peguam. Hahaha. Aku pulak cuak. Dah stand down. Aku pun dok luar, takde space kot. Mase tunggu tu, aku baru perasan, AKU TAK BAWAK BLAZER!!!!!! Ko giler pergi court tak bawak or pakai blazer macam ko pakai tudung tapi ko pakai skirt nampak betis bunting beras *ooops. Mintak terasa*

So aku tak dapatla menjenguk situasi dalam kamar hakim *jangan pikir kamar tu bilik beradu ok, opis utk hakim aje mksudnya*

Lepas master aku nampak macam aku dah boleh dikerah untuk ke court sendiri. Dah tiba masanye aku mengambil alih tugas kes-kes untuk mintak date and withdraw. Aku, for surela suke. Letih tau terperuk dalam office aje.

Bab-bab mention kat Court Shah Alam, aku orait lagi. Part nak kena buat benda yang sama tapi kat court KL, aku dah telan air liur.peluh mencurah-curah,kepala terasa sakit. Ok drama queen. Masa first time aku pergi sensorang, sebelum ni aku pergi untuk filing borang aje. Aku dahla datang lambat, tren problem.
Aku masuk mah.majistret, sekali ade hakim woo. Deng supposedly aku kena mintak dengan pendaftar je

Memandangkan aku last, kena la depan hakim, terkelu lidah woo. Abis, tak ingat pape, skrip pon takde. Gulp. Tapi aku still berjaya, walaupun trdapat words jumbling between english and malay. Nasib baik hakim tu baik.

Yang pastinye aku kembali ke opis dengan perasaan.... Hepppppi.

So, my next mission adalh handle jes lelong. Kite kasi jual tanah, rumah, opis... muahahhahahah. okeh. Dah ni aje, sekarang ni pon aku tengah tunggu van balik opis, depan court KL ni penuh dengan kamera bagai, ade kes best ke ek? Asal aku xtau. Tchhh.


Thursday, May 29, 2014

chambering... ololo

Aku da start chambering. Dah start bertungkus lumus, bermandi peluh,berhabis duit in which aku tak claim2 lagi bila aku pergi court jalan duta mahupun shah alam. Aku bersyukur masih mampu lagi belajar.

Takdela baru sangat start, dah nak masuk 2bulan. Perintah Locus pun aku dah dapat,tinggal hantar aje ke Bar Council... lagi 7bulan, dapatla aku fulfill half of my wish in my bucket lists. yeye..

Aku punya sense of humour pun dah start bertukar jadi sarcastic. Dah tak lawak cam dedolu. Sedih.. *teary eyes*...ni pun baru balik dari court shah alam. dok stuck kat ktm. Masuk office balik. * haish*

Nak travelling. Tapi ongkos tak cukup lagi, tempat tujuan pun tak jumpe lagi. Acaner ni. Tp serius, aku nk g turki.. xpun new zealand, paling koman, uk la, leh cari istana2 lama. Pastu main guling-guling.. pergh. Tak sabar. Makin berkobar aku wooo

 Dah tu aje.. untuk cukupkan syarat update. Mood tak maih lagi noh...