Followers

Thursday, December 29, 2011

The One That Got Away - Katy Perry Chord




C
Summer after high school when we first met
Em
We make out in you mustang to radio head
    Am                                      F
And on my 18th birthday we got the chain tattoos
        C
Used to steal your parent's liquor and climb to the roof
Em
Talk about our future like we had a clue
Am                                       F
Never planned that one day i'd be losing you

            C                   Am
In another life I would be your girl
                Em                          F
We keep all our promises be us against the world
           C                     Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away
F
The one that got away.

C
I was June you were my Johnny Cash
      Em
Never one without the other we made a pact
Am                           F
Sometimes when I miss you I put those records on
C
Someone said you had your tattoo removed
Em
Saw you downtown singing the blues
Am                                              F
It's time to face the music i'm no longer your muse

               C                    Em
But in another life I would be your girl
                Am                          F
We keep all our promises be us against the world
            C                    Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away
F
The one that got away.
C           Em         Am
The one... the one... the one
F
The one that got away.

G                              Am            F
All this money can't buy me a time machine. no
G                         Am            F
Can't replace you with a million rings. no
G                          Am            F
I shoulda told you what you meant to me. woe
G(hold)
Cause now I pay the price.

           C                   Em            
In another life I would be your girl
                Am                          F
We keep all our promises be us against the world
           C                     Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away

F
The one that got away

Em       Am       F
The one, the one, the one



           C                     Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away
C -once
The one that got away



p/s
Capo on the 4th fret
Strumming pattern: Down strokes for the first and second verse and DDU UDU for the rest 

Friday, December 23, 2011

Yummy~



nampak sedap kan?
dengan topping raspberry segar
coklat yang cair kat tekak (bukan mulut je k)
dan inti vanila yang manis
sedap  nye..

cheh padahal aku beli jacko je pun
pastu ngada2 beli raspbery tu
and aku pun letak sebanyak yang aku suka
sedap..

ape nak?
cepat puji aku cantik,comel, kiut,miut
nanti aku pos ke rumah
muhahahahaha

Thursday, December 22, 2011

Camne?

kepada sesiapa yang tau?
camne nak remove si box shoutmix tu
asal check kat design and segala macam tempat
still tak jumpa gak
aku tak suka benda menyemak
sape suruh die jual mahal
so, aku pun gantilah
cepat, sapa dapat tolong.
aku belanja gula-gula getah rase anggur campur lemon
seriously!

Sunday, December 11, 2011

REHAT...................1 BULAN



berhenti sementara untuk segala jenis update
lagi 3minggu nak final exam
lepas tu cuti 3minggu

maybe kalau aku Blogreading pun gitu-gitu aje
PBL Land tak siap lagi, test berderet
assignment melambak
baju tak basuh (eh? silap)

dan seantero dengannya lah

tu aje
buhbye

Saturday, December 10, 2011

Radio Online




aku tau korang bukan ada radio pun kan
dok sibuk bukak lagu mp3
ulang and ulang and ulang and ulang kan?

so, aku pun sharelah website ni
kalau korang terasa cam nak dengar radio secara online
tak kisahla hotfm, fly fm, or even banyakcakap fm
semua ada.
dari luar negara punye pon ada

pergi singgah blog ni



dah tu je..

buhbye

Friday, December 9, 2011

BEN ASHAARI TANYA KENAPA BLOG SAYA LAIN DARI YANG LAIN








kenapa blog saya extra-ordinary
  1. sebab saya suka kongsi benda yang kadang-kadang orang tak nak ambil peduli pun, ya~ i'm a nerd
  2. sebab saya suka kongsi chord gitar esp lagu-lagu yang orang tak buat lagi
  3. sebab saya saya suka cerita ke"best"an blog orang lain kat blog saya
  4. sebab saya nak orang lain kenal satu perkara thru my own perspective
  5. sebab saya tak pernah peduli pun kalau orang lain lagi ramai followers, since what i need is a readers who read.
  6. sebab tangan gatal, suka menyibuk kat orang lain yang suka buat segmen
adieu.. kalau terasa tangan cam gatal  nak komen, kutuk, ngumpat.. go ahead.. muhahahaha

Thursday, December 8, 2011

Apa Jadi Kalau aku terer Doodling????????????



nilah hasilnya...
haisssssssssh~

MALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

tau tak rasa malu macam mane
esp kalau dah kau join segmen orang
pastu salah post kat blog orang lain
dah tu bila dah post kat tempat yang betol
kau baru perasan yang segmen tu dah lame abis
SO, aku rasa




MALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

ok bai

p/s:cci, nasib baik hang tegur noh. kalau tak.. muahahah.. toksah cakap le.. wakakaka

Monday, December 5, 2011

EDISI SPOTCHECK !!!! Siap Sedia


since minggu depan hari isnin aku cuti
dengan itu aku mengumumkan bahawasanya 
pada hari JUMAAT, 
dari 7PAGI hungga 7PAGI esoknya

versi spotcheck oleh aku 
akan dijalankan ke setiap blog-blog yang follow aku

kalau blog korang sangat best, aku akan review and post setiap entry review tersebut
ke 5 webpage untuk blogger 
(maksudnya banyakla)
(toksah risau..semua aku buat)
guna stail aku sendrik, sampai jadi panda

sebab?
aku takut terlepas baca mana-mana blog korang
aku tak suka buat kerja separuh jalan.. nanti aku senaraikan blog yang aku dah review kat sini
malas nak update chord guitar
tengah takde mood.
mood sekarang nak sibuk kat blog orang

ok, ciao
adieu

Sunday, December 4, 2011

Blogwalking------->blog tangan punya kerja

tak susah nak suruh aku jadi reader korang
just buat entry yang aku leh kaitkan dengan hidup aku
that's it, i'll be your followers....
empunya: faten osman

aku suka gila kot.
aku just spent 3 straight hours baca semua post dia
sebab aku benci baca separuh-separuh
so, memang aku tak peduli aku tido pukul berapa pun
sebab apa aku suka
drawing bawah ni, dia yang buat
semua post dia, ada sekali dengan drawing.
aku suka benda lukis-lukis
nak buat camne dulu nak jadi arkitek, tapi abang suh jadi loyar.
so, tak dapatla aku praktis melukis, setakat conteng dalam jamban mahupun meja jela
blogger ni pun ada ambil upah lukis drawing, kalau korang nak
so, ape lagi check it outle
very ohsem....

mak cakap, kalau jumpa benda best,kena kongsi. 
so, aku pun kongsilah..

dah, takda benda lagi dah. ngantok 







credit to: faten osman's blog
ok bai

Saturday, December 3, 2011

Tips Nak Cover Diri Paling Berkesan---------> pada akulah






  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau tak tau cara macam mana nak beli token kat mesin lrt yang baru dibuat tu, kau pergi kat mesin tu, ko tekan-tekan dan tekan, sambil tu, kau pergi jeling-jeling orang sebelah. kalau dia pun sama terkial-kial cam kau. kau buat-buat tanya, "camne nak guna mesin ni?" sambil buat muka over confius. sebabnya, kalau kau tekan sorang-sorang, orang tauler, ko ni tak pernah beli token, mau diorang bantai gelak. nak gi kat kaunter, dorang awal-awal dah halau dah, suruh korang beli kat mesin tu gak *takberhatiperuttol* so, dengan cara ini, kau bukan sahaja berjaya beli token tu, bahkan kau berjaya menambah kawan... kalau nasib kau untung, dapat boipren baru.. ngengenge...

  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau punya selipar licin, takde hujan takde ribut, tetiba kau tersungkur. toksah risau.. kalau kau dah jatuh, lagi bagus. ade dua cara, pertama, kau buat muka marah kat orang belakang kau, eventhough dia tak salah pun. sambil berkata, "be nice, btw saya maafkan awak, jangan buat lagi tau".. kau kena cakap dengan suara yang kuat, biar orang perasan yang kau jatuh tu bukan sebab diri sendiri tapi sebab orang tolak ko, tak pun, cara kedua, yang ni tragik sikit.. dah kau jatuh, pe lagi, lap ah lantai, tak pun main jari kat lantai tu, dengan harapan orang ingat ko ni tiga suku.. tapi keburukan cara ni, mamat ensem semua lari, rugi ah.. 
  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau nak masuk tren ke masjud jamek, tapi kau pergi lalu tempat lain, disebabkan kau rasa segan nak buat corner baring. kau teruskan perjalanan ke tempat yang salah. jangan risau, cara aku ni konpem berjaya, sebab aku dah buat tadi petang... muahaha. kalau dah tau salah jalan, kau cepat-cepat tengok jam, pastu toleh kiri-kanan, buat macam kau tengah tunggu orang, padahal takde pun. pastu, ko tunggu barang seminit dua gitu. pastu kerutkan kening. purak-purak pegang phone, terus pusing and menuju kearah destinasi yang betol. buat macam kau tunggu boipren ke, kawan ke, konon-konon diorang tak datang and kau nak blah balikle. gitu. so, orang pun takdela perasan sangat yang kau ni sebenarnya nak cover malu. 
  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau dok speaking masa nak ambil order kat burger king, pastu cashier *orang yang jaga kaunter, panggil ape ek?* buat muka tak paham, padahal ayat yang kau guna tu sesangatla simple, pastu kau malu sendiri sebab kau ingat ayat yang kau guna tak betol. jangan risau, yang penting, muka kena konfiden. kau terus cakap kuat-kuat, " awak paham bahasa melayu kan, ok, fine, we start over again, saya nak....".  lantaklah, dia sengih cam kerang hangus ke apa ke, buat muka macam dia yang salah, sambil geleng-geleng kepala. pastu bila dah tibe hujung tu, kau senyum, pastu kalau kau berani kau cakap, "pasni masuk kelas b.i ek?".. 


p/s: ni semua berdasarkan pengalaman dan tahap imaginasi yang tinggi. nama aje budak darah B, diorang memang macam gini. gile-gile.. so, intipati untuk tips ni adalah, tahap konfiden yang 99.99% kena ada, baki dia, kau kena pakai contact lense kelabu cam aku, sebab ape? saje... 

p/s: selamat mencuba. kalau berjaya buat. aku kasi hadiah baik punyer.. 

Ladies~ Tolong Jangan Nak Mengada Buat Macam ni

  • JANGAN NAK MENGADA pakai legging warna putih/apa2 warna + t-shirt lengan pendek + tudung. aku meluat tau.. dah tu jalan depan aku banyak-banyak kali... ape kejadahnya. kau tau tak fungsi legging tu apa? tolong baca manual guidance ok. ape? kubur masing-masing? lutut tol, buatnya kita mati tertimbus sama-sama, tak pasal-pasal aku kena dengar kau jerit ke, menangis ke? aku tak nak.. paham.. dahla warna putih, stretching pulak tu.. babat kau nampak.. and you're old enough to think! have some pride to cover your private part, frankly speaking!~


  • JANGAN NAK MENGADA nak ukur kaki sampai tarik seluar jeans kau sampai betis.. terbeliak biji mata aku tengok.. mana taknye, depan mata dalam lrt.. what the ****! yo, miss. just wear short after this... tudung kepala dah cantik, baju dah besar.. seluar dah longgar. aik. ni tren ke gombak, mana banjir macam kat kajang tu.. apa kes ko tetiba sengseng seluar kau... 1 perkataan SENGAL.........!


  • JANGAN NAK MENGADA control comellah dengan baju kain jarang tu.. tolong pakai kain dalam. betis kau memanglah comel. budak lelaki tengok pun comel gak. tapi kau tau tak... kau tunjuk kat depan mak aku, kakak aku, jiran aku.. what the bloody s***! aku taknak tauler. kau tengah dalam sistem penjimatan wang ringgit ke? duit tak cukup ke? kain dalam dah abis ke? please, you want to show it, show it somewhere else.. i'm not a freaking pervert like some guys.. and this is a ladies' talk.. accept it unconditionally. 

p/s: kasar bunyi post ni? memanglah.. kalau cakap lembut ada orang nak dengar.. aku tuju ni, untuk peringatan kepada diri sendiri dan jugak orang ramai.. nak tegur tadi, tapi keadaan sesak, penuh.. dalam islam kata, kalau nak tegur atau nasihatkan seseorang, jangan kat tengah orang ramai. ditakuti akan menjatuhkan maruah orang tu., and jangan tegur waktu kita tengah geram, takut niat dah tak betul. instead of nak nasihat aje, dah jadi ugut ke, marah ke? gitu... lagipun, orang yang aku jumpe tadi, cuma sebahagian dari orang ramai yang pergi pc fair, sureheboh or tengok ombak rindu..

bayangkan, betapa lrt tu sesak.. so.. renung-renungkan dan selamat beramal


adieu

Tuesday, November 22, 2011

Ready MP3

aku tau korang kadang-kadang annoyed dengan 4shared mahupun aimini kan
so, aku pun sharele site ni
sangat laju nak download mp3, baru mahupun lagu lama


pesanan dari pihak penaja,
kadang-kadang link ni tak leh loading or yang sekutu dengannya.
sebab diorang selalu update, tu yang site ni sengal sikit
tapi overallnya, kalau ikut mood angin kus-kus, dia okeyla
kalau datang angin monsun timur dan barat daya
konfem tak jumpa. try hari lain
tu aje

adieu~

Loading.....29.9%



kehadapan para bloggers mahupun followers yang dikasihi ramai
disini aku ingin mengucapkan terima kasih dengan nada sarkastiknya
kerana berjaya membuatkan aku selalu tak tidur malam
kenapa?
buat pengetahuan korang semua,
aku ni guna wifi free, so, possibility line lembab
tu memang konpem adala kan

cuba korang bayang, tak payah lelama
dengan blog korang yang penuh widget, ngan pics yang banyak
korang rasa loading cepat ke lambat
sianla kat aku
aku ni suka blogwalking

kalo lagu gini camne
kadang-kadang tu ada yang kecik hati, terus unfollow aku
owh, sungguh tak ikhlas betol
lagi satu, aku ni jenis orang yang kalau aku follow,aku tak mention pape
kalau bertambah followers ko, tu tandanye aku joinle
and aku suke jengah tapi aku baca kowt.
kadang-kadang dari older posts lagi tau
tapi takkan tu pun aku nak mention
nak buat lagu ni ke?

"hi, saya kan dah baca semua post awak, lagi, saya follow awak juga, better follow saya and baca post saya, kalau tak,saya unfollow awak, takpon saya taknak jengah blog awak lagi"

what the he**!

it's annoying ok, memula, aku memang akan follow balikle kan
tapi macam mana nak follow, aku tunggu page loading pun aku dah start sakit hati
tau jela kan, aku kan darah B 
i hate troublesome things

so, kalau korang rasa cam aku tak follow gitu,
bukan sebab aku taknak, tapi sebab aku tak boleh

asyik refresh aje. terkuar tulang lutut ah gini
kadang-kadang tu, sebab aku tak sampai hati, aku tunggu malam sikit
alang-alang nak stay up kan
aku bukak blog korang, waktu tu line dah ok
but still
ngan lagunyer, gambar bling blingnyer
wow.. sakit pala.. 
ada tu sampai terkuar perkataan yang tak sepatutnye
yela, yang widget lagu tu, sound tu minimize le dulu. bayangkan yang tak ade button pause/play
terkuar taik telinga, pastu kuat gila.

janganla dera cenggini
kesianle kat aku
takpe, takde lagu pon takpe.
cantik je blog ko tu.
pening tau. esp, kalau aku pakai headphone, kalo earphone..memang konfiden ah
matikan terus semua page

so, in conclusion, jangan salahkan aku kalau aku tak follow atau jengah
ada la sebab-sebabnye.. 

sekian, makasih

credit image to : kenixho90's page

Sunday, November 20, 2011

Mind Reader-----------------------> Prof X.

aku keluar gi lib tadi tetiba terpikir
 macam mana kalau apa yang kita tengah pikir, orang lain pun boleh dengar
tak ada privacy langsung

kantolla, buatnya waktu tu tengah pikir
"aaa, tadi aku jumpe mamat ensem, esok kena datang balik lib, mana tau leh ngorat"
takpun
"aku korek telinga tadi, hampagasnye aku kesat kat mana?"
or
"pehal la lambat bebenor orang dalam jamban ni, ko melabur saham untung rugi ke?"
and banyak lagila

aku dulu, masa awal-awal aku masuk matriks
sumpah, kalau ada orang tenung aku lebih sikit je, aku terus cop orang tu mind reader
padahal, dia tengok kat gigi aku ada lada
muaauhahaha

ada juga le, belajar trick
konon nak determine dia ni betol ke mind reader
aku baca kat buku
buku tu cakap, kalau tengah jalan-jalan tu, ko cakap dalam hati, "eh, kat baju ko ada labah-labah la"
tak pun, "ish, bulu hidung dia nampak beb"
atau, "duit 50hengget kat kaki ko le"

kalau lepas kau cakap cenggitu, and orang tu terus buat apa yang kau cakap dalam hati tu
konpem, dia pakai antena astro beyond

tapi, ni apa yang aku baca
jangan kau percaya,
kot-kot kebetulan le pulak, dia terus pegang hidung
jangan kau tenung dia lelama, or ko sumpah seranah depan mata hati dia pulak
nangis guling-guling anak orang tu
dah tu aje.. 



tapii, memang betullah kan, ada orang boleh baca pikiran kita,
just kita je yang tak tau...
pergh, konfiden, pas ni, kalau jalan-jalan,
sila pakai kuali emak kat rumah, boleh pantul balik siaran 

adieu

Saturday, November 19, 2011

i'm a Bookworm.. how about you?

tengok tajuk pun mestile pasal buku kan
takkan pasal kucing terjun kolam pulak dah.

memandangkan aku ni kan jenis kipas-susah-mati buku kan
jadi aku perkenalkanlah website dimana korang boleh share korang punya review pasal buku kat dalam tu

nama laman web tu:

sebab aku kan suka condemn buku orang
that's why le aku signup benda alah ni
so, in case kalau terasa cam nak jadi ulat buku, tapi tak nak beli
(jangan ah tak beli buku ori, sian author korek lubang hidung pikir idea tau)
boleh la korang check akunyer previous post pasal mobile9

ala, aku tau korang memang bab pegang buku tebal sikit, malaskan.
so, tu jela cara nak baca tanpa pegang buku tebal
aik, pakai semakphone, isi ah barang 2 ebook ke?
dah, dari aku melalut, baik aku komen buku orang.
muahahaha

adieu

Tuesday, November 15, 2011

Blackout

benci
kalau blackout satu uia ni
aku boleh tahan lagi
dah ler blok aku aje
pastu lama giler pulak tu
tau tak aku nak kena submit keja esok
dah letrik tak ade
aku nak print lagu mane
bukan dia leh hidup cenggitu pon kalau aku cucuk kat lubang hidung
annoying tahap gaban dah ni
nyampah tau..

nasib baik , selepas menunggu dan membuatkan tempat tu aku punyer kat bilik fiza
lampu, semua hidup balik...
muhahahaha
dah tu aje
adieu

Friday, November 11, 2011

Selena Gomez - Love You Like A Love Song Guitar Chord



Intro: Bm 
[Verse 1]
Bm
It's been said and done
                               A
Every beautiful thought's been already sung
                               G
And I guess right now here's another one
                         Em                                            
So your melody will play on and on, 
                  F#
With the best of 'em


Bm                        
You are beautiful, like a dream come alive,
A
so Incredible
                           G
A center full of miracle, lyrical
                      Em
You've saved my life again
                        F#
And I want you to know baby

[Chorus]
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                    D          A
I, I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     D          A
I, I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

[Verse 2]
Bm                 
Constantly, boy you played through my mind
       A
Like a symphony
                                     G
There's no way to describe what you do to me. 
                            Em
You just do to me, what you do
                                F#
And it feels like I've been rescued
Bm
I've been set free
                         A
I am hyptonized by your destiny
                          G
You are magical, lyrical, beautiful
Em                           F#
You are...I want you to know baby

[Chorus]
Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat



[Bridge] 
Bm        G
No one compares  
A                        D
You stand alone to every record I 
A
own.                                                       
Bm          G                      A
Music to my heart that's what you are
                 Em     F#  
A song that goes on and on

[Chorus]
Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat

Bm                    G
I, I love you like a love song, baby
A                    D             
I-I love you like a love song, baby
Bm                   G
I, I love you like a love song, baby
A                     Bm
And I keep hittin' re-pe-pe-peat
A                   Bm
I love you...like a love song...
p/s: capo 2
tapi lagi best kali guna piano... 

Thursday, November 3, 2011

Presenting .........The Warblers

L is for a Loser
well, be a loser just like me 

hehe
nota ringkas: ini bukan post meluahkan perasaan mahupun luahan perasan
tapi just nak share lagu aje

mesti korang tengok cerita GLEE
aku tahu, it's so last year! Duh!

The Warblers dari Darlton Academy


who cares, erh, i do!

okay, enough with this crap
why don't you listen to one of their songs

like 

tak pun 




banyak lagi lagu yang diorang ni wat cover
sedap kowt.. music box semula jadi gitu

ok. dah tu aje

~adieu~

p/s: sebab nak cuti sem break seminggu, memang update bebanyak... tapi malas nak schedule, coz takut jadi cam before ni, konfiden je tunggu dia auto post.. sampai sudah, tak keluar gak, akhir sekali, gune manual style... tekan terus publish post


credit to: Faruqi ~ beb, ko memang da best kasi aku sampai 2season sekali hempuk
              youtube~ ko pon best gak, tak best bile lembab loading aje
              google image~ cool~

Anything but Ordinary - easy Chords

i felt in love with this song over a year ago
truly... suits me well, maybe not all, half of it 
i think!
by the way, now i'm sharing it with you guys/girls out there
have a nice day





C                    G/B
Sometimes I get so weird
                Am
I even freak myself out
                   F             G
I laugh myself to sleep it's my lullaby

C                     G/B
Sometimes I drive so fast
                  Am
Just to feel the danger
                    F               G
I want to scream it makes me feel alive


Chorus:
        F        G
Is it enough to love?
        C    C/B   Am
Is it enough  to   breathe?
         F       G
Somebody rip my heart out
    Am
And leave me here to bleed
        Dm       F
Is it enough to die?
         C     C/B    Am
Somebody save   my   life
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please


Verse 2:
C                  G/B
To walk within the lines
                     Am
Would make my life so boring
                    F              G
I want to know that I have been to the extreme

C                  G/B
So knock me off my feet
                    Am
Come on now give it to me
            F            G
Anything to make me feel alive


Chorus:
        F        G
Is it enough to love?
        C    C/B   Am
Is it enough  to   breathe?
         F       G
Somebody rip my heart out
    Am
And leave me here to bleed
        Dm       F
Is it enough to die?
         C     C/B    Am
Somebody save   my   life
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please

Bridge:
Am               Em7
Let down your defenses
              D
Use no common sense
                      Dsus4
If you look, you will see
                     Am
That this world is a beautiful, accident
 C                    G                   D
Turbulent, succulent, opulent, permanent, no way
        Am
I wanna taste it
C                    D (let ring...)
Don't wanna waste it away yeah, yeah

(Palm Mute...)
C                 G/B
Sometimes I get so weird
                Am
I even freak myself out
                   F
I laugh my self to sleep
        G (stop PMing...)
It's my lullaby


Chorus:
        F            G
Is it enough-, Is it enough?
        C    C/B   Am
Is it enough  to   breathe?
         F       G
Somebody rip my heart out
    Am
And leave me here to bleed
        Dm       F
Is it enough to die?
         C     C/B    Am
Somebody save   my   life
               Gm          F         C
I'd rather be anything but ordinary please
               Bb          F         C (let ring...)
I'd rather be anything but ordinary please




p/s: if u listen carefully, u can hear how they strum da guitar.. not that clear.. but it easy enough to detect whether it strum it ways up or down.. give it a shot, ok!~




~adieu~

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!






kan cuti raya..meh kite buat konvoi BW ke semua blog kat muke bumi ni.. *tipule tu*
muahaha.. segmen dari blog 


pergile serbu..pe tunggu lagi

tag: semua orang yang jengah blog ni.. tak payah cakap banyak.. muahaha


Tuesday, November 1, 2011

Kehadapan Mak Cik Cafe



apa khabar, mak cik?
diharap sihat sentiasa
senang hati saya kalau makcik sihat.
harga lauk pun kurang

saya tahu makcik prihatin kat kitorang sumer
yela, belajar bersungguh-sungguh kan
mak cik mesti tak nak tengok kami sakit
sampai sanggup mak cik wat gula-gula getah
siap ada rasa daging, ayam and kadang-kadang tu rasa sotong
saya tahu, mak cik tak nak kami makan jajan je kan
tu yang kasik macam-macam perisa tu

mak cik ada dengar kat mana-mana berita ke
pasal gudang garam meletup,
ke, air laut keluar dari tanah macam minyak ke?
sebab rasanya garam-garam tu semua dah masuk dalam lauk mak cik
saya takut mak cik tak perasan
almaklumlah, sibuk kira untung hari ni
saya tak kisah, hidup saya pun tengah kurang rasa sekarang ni
saya sokonglah usaha mak cik nak menggunakan sumber sebaik mungkin
mungkin lepas ni, tebu pulak terbang datang uia
jauh merantau tebu tu

saya nak tanya mak cik
mak cik penat ke?
tak ada orang tolong ke?
tak adalah, sebab saya kesian kat mak cik
penat uruskan orang ambil menu
sampai saya tunggu dekat satu jam setengah, tak sampai-sampai pun
saya boleh je tolong
tak sanggup saya tengok mak cik kehulu kehilir
papehal contact je saya
saya kan pelajar cemerlang
setakat hilang lemak 3-4 kg,
takde halla

lagipun, minggu depan kan raya haji
saya korban kan tenaga ajela..
nak kasi duit, tak berapa nak mampu
nak bayar lauk sikit pun sampai korek poket

tapi saya rasa lah kan makcik
straw yang makcik guna ni besar sangat la
sekali sedut je dah habis
perasan tak, tapi yang peliknya ais dia tu boleh tahan sampai 3jam
mak cik jimat-jimat la pakai ais tu,
takut nanti kalau lori ais kansel datang,
dah tak ade stok nak guna,
sapa yang susah, saya juga, eh, mak cik juga

tapi papehal pun makcik
saya memang sokonglah
moto "perah poket selagi boleh tu"
sejuk mata memandang

dengan itu, saya akhirnya surat saya ini
dengan ucapan
majulah kilang garam kat malaysia ni




sekian.
(pelajar yang paling prihatin isu cafe sebab dia kaki makan)

Tuesday, October 25, 2011

Awkward Moment when...

ni awkward moment aku dalam satu hari, opssie, setengah hari
baran..... +segan.....= AWKWARD MOMENTs


dalam setengah hari dari aku bangun tidur sampai la ni
penuh dengan kejanggalan
kenapaa?
meh aku bitau...

  1. AWKWARD MOMENT WHEN... tak tau nak gerak ke tak, sebab lori sampah stuck tak boleh jalan kat depan mata gara-gara student parking kat tepi.. sudahnya, ko jalan lelaju sampai selipar berbunyik~ busuk die, tak payah citer, ilang bau perfume bodyshop rougeberry aku tau~
  2. AWKWARD MOMENT WHEN... tengah naik tangga, tetiba semua orang bergasak sebab nak turun, and ko stuck lagi. tak tau nak berhenti dari naik, atau buat gerak geri gempur sebab dah lambat masuk kelas, sudahnya ko berdiri je kat tepi tangga and masuk kelas dengan muka tak berapa nak malu.
  3. AWKWARD MOMENT WHEN... ketuk pintu bilik sir, tak berjawab. pastu membebel kat depan pintu bilik dia, and terkejut sebab tetiba pintu buka and speechles sebab takut dia dengar apa yang korang bebelkan tadi
  4. AWKWARD MOMENT WHEN...ko nak beli makanan, ada orang beratur gak kat sebelah ko, ko nak amik makanan kat depan die, die pulak nak amik makanan kat depan ko.. sudahnye, berdiri sampai orang potong q, sebab ko malu nak minta dia gerak sikit sebab muke die crook sebab lapar..
  5. AWKWARD MOMENT WHEN... ko begitu gembira dah berjaya beli makanan tapi baru ko perasan, ko tak cucuk duit lagi, and dengan muka selamba ko minta kat kawan yang ko tak berapa  nak tegur...segan nak kansel makanan, lapo beb
  6. AWKWARD MOMENT WHEN... ko pergi cucuk duit, bile time nak masukkan kad, ko tak perasan yang ko masukkan tadi matric card, and ko selamba marah, pastu ko segan sebab ko perasan orang lain perasan yang ko salah masukkan kad..
  7. AWKWARD MOMENT WHEN... ko berenti depan library, tak tau nak masuk ke tak. sudahnye ko termenung kat depan pintu and buat u-turn balik bilik. itupun selepas orang dok berlanggar dengan ko,and ko pun tak ingat nak buat apa pergi lib tu.
  8. AWKWARD MOMENT WHEN... otw jalan ke bilik, ko teringat AWKWARD MOMENT WHEN yang sebelom ni, pastu ko sengih sendiri. kebetulan orang lain perasan, ingatkan ko sengih kat die, and die pon sengih balik..

banyak gile AWKWARD MOMENT WHEN... aku ni... muhaahhah.. tu baru setengah hari, belom satu hari lagi

tak pe, esok cuti.. yayyyyyyyyy

Monday, October 24, 2011

Darah ... Darah... AKU MAHU DARAH... ~

CONTINUATION~

aku tak peduli le kan
aku still nak spamming pics ni lagi
muahahahah *evil laugh*










yang ni, aku memang selalu buat~ muahahah






this post basically to show u the hidden personality within yourself
don't take it seriously, but if its true, then, it's only coincidence
instead of u following these kind of thing, why not u set up your own traits
eventhough, i gladly to admit to u
this is kinda manual guide
muahha
i'm truly a B-yong


credit to: google image & the blazersun.com


Sunday, October 23, 2011

i'm such a BLOODY B~



ha~ 
tajuk kena gempak = gempar
actually, just nak share yang aku darah jenis B
semua orang cakap yang aku ni jenis yang tak pernah nak ambil tahu pasal orang lain
jadi kiranya aku nak share info pasal darah jenis aku
aku tau korang mesti dah banyak baca and tahu pasal cartoon ni kan

basically semua nya memang aku

pics spamming start!~
lagi~
more~

ha~ nak lagi.. ok!

tak cukup ke? nak semua? 
cukup-cukuple untuk post ni..

jap lagi post yang lain pulak.



yang ni~ konpem memang aku.. muahahaha *evil laugh*

Saturday, October 22, 2011

Wonder Girls - Nobody chords




Am              Dm
I want nobody nobody But You 
          G               C
I want nobody nobody But You
          F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E             E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Verse)
Am                 Dm
nan silheunde, wae nar mireone 
G                   C
eryogo hani jakku, nae mareun deji anhgo
F            B
wae irohge, dareun namja-ege 
E                   E7
nar bonaryo hani, o-tohge ironi


(Prechorus)
Am                   Dm
nar wihae geuroh dan geumar,
G                  C
nonbujok hadaneun geumar,
F 
ijen geuman haynon, 
B
nareur aljah na wae, 
E                            E7
won hajido anhnun geor gang yohae


(Chorus)
       Am                Dm
I want nobody nobody But You 
       G                  C
I want nobody nobody But You
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Verse)
Am                 Dm
nan johun de, nan hengbok hande
G                      C 
neoman isseu myondae, deo baral gayopt neunde
F                B
nugur mannaseo, hengbok haran goya 
E                  E7
nan noor tonaseo, hengbok harsu opso

(Prechorus)
Am                    Dm
nar wihae geuroh dan geumar,
G                 C
nonbujok hadanun geumar,
F                    
mari ande neun mar,
B
iran gorwae molla, 
E                           E7
niga eopshi ottohge hengbo khae


(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody


(Bridge)
Am             Dm
I don’t want nobody body body
G              C
I don’t want nobody body body

F               B
nanun jongmar, niga animyeon 
E               E7
niga animyeon, sildan maryaa


(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody

(Chorus)
       Am                 Dm
I want nobody nobody But You, 
         G                C
I want nobody nobody But You,
           F                     B
nandareun sarameun silheo, niga animyeon silheo
          E            E7
I want nobody nobody nobody nobody

Thursday, October 20, 2011

JS si Kembar acoustic

aku kan addicted dengan gitar
kononnyer nak try vid sendiri 
tapi mengenangkan aku dah nak masuk final year
terpaksala tangguhkan

so 
introducing u to JS ( Janice & Sonia)

suara diorang sangat sedap

give it a shot! 
AKU NAK MAIN GITAR GAK..... BELANJA GITAR KAPOK SATU