Followers

Monday, April 29, 2013

At Last



punya lama aku try pairing kan tab aku dengan keyboard die ni... atlast, tepat pkul 9.30pm tadi, penantian selama lebih 5bulan, berjaya jugak aku pairing. lepas update and upgrade and segala mak nenek yang lain. aku berjaya jugak...

tak adalah benda alah ni tersembunyi disebalik kotak2 plastik yang aku simpan rapi dalam laci.. muhahahahahaha..

muhahahahahahaahhha. uhuk uhuk.. bolehla aku update blog aku kat mana2, tanpa dok taip kat skrin die yang tak berapa nk friendly user bagi jari-jari aku yang memang pattern suka calarkan mana-mana gadget yang touch screen ni.. muhahaha

ape lagi aku nak cakap ek... eheemmmmm¬. tak ada benda yang menarik selain daripada kerja melambak yang mintak aku campak ke dalam jurang mariana ni..

p/s: terasa macam nak buat giveaway ler, tapi tak ade la pulak..... haihhhhhhh¬... start kerja .. can cin caio..........................................................................

Tuesday, April 9, 2013

Order...Order TumTum




waaaa. bestnya... baru tempah kelmarin, hari ni dah dapat. Thankslah kepada Kak Vivi ( Vivi's Shop, walaupun dah malam and nak siap-siap gerak ke vietnam, aku punya order still didahulukan. Lub u la akak. i loike benda-benda gerak geri pantas ni. so, korang harusla melakukan seni menekan mouse pada link tersebut..

dahlah dapat cepat, tambah free gift lagi tu..

aku beli Lip Tint, Lip Scrub, Collagen Eye Mask, Body & Face Scrub and Lip Glam Gloss. banyak produk untuk bibir aje. for sure lah. aku ada habit kalau bercakap dengan orang, aku suka tengok mata and bibir. bagi aku, bibir sangat penting. 


sila abaikan buku-buku and kotak plastik katak tu ye. yang bentuk bibir tu lip scrub.. yang besar gak tu body and face scrub, yang plastik gold tu, untuk mata, yang belakang nun, akunyer free gift. Face mask from Etude House. 

wahlaa.. pastu aku ada beli 2jenis MIni Lip Tint. satu dari TonyMoly and satu lagi dari ObuseTint.

yang 2 kiri tu ObuseTint ( Merah and Oren) yang kanan tu TonyMoly (Cherry  pink)

saiz and jenis tint tu berbeza kot.. yang dari Obuse tu lagi pekat and banyak berbanding TonyMoly Tint yang cair, tapi TonyMoly Tint nyer lagi tahan lama. bagi aku, semua best. well. takkan aku nak kata takbest plakkan, sebab ni aku dah cari lama. FYI, ObuseTint tu aku beli kat tempat aku sendiri, sapa nak bolehlah mintak aku belikan. aku kan baik yaw~.

cara-cara nak pakai Lip tint ni pun kena ade gaya, kalau tak, dah macam kau gigit cat ler plak..


liptint boleh pakai kat bibir and kat pipi gak.. kalau terasa nak meng'eksperimen'kan diri gaya2 Lady Gaga, letaklah kat hidung, mahupun dahi, mana tau jadi ikutan *coughDidieAliascough*

kalau korang biasa tengok cerita korea. mesti korang perasan yang warna bibir dorang tak macam pakai gincu or lipgloss aje. nampak ala2 suhweet le gitu. korang pepandai google. takde kojo eh nak caghi..

aku promote lagi, beli kat page kak Vivi tu lagi murah dari tempat lain. sebab aku cari lebih dari 5pages, konon nak compare, tapi semua buat aku rasa cam harga tak patut.. atas rm20 utk benda kecik tuit gitu, gila ah.. ObuseTint tu takyah cakaplah, aku beli harga student. murah gila.. keke.. btw... malam ni nak try mask dengan lip scrub pulak.. 


post script: lepas ni kalaulah nak dijadikan cerita, and aku pun dah abis semua peksa, aku buat giveaway produk TonoMoly ni.. ntah sapa je yang nak join daa...

Monday, April 8, 2013

Favourite Website to Spend Your Money Away~ Juling Mata dek non



Post lepas pun aku ada cakap yang aku senang terikut kan?.. disebabkan tu, aku jenis suka try any single that caught my attention. Like shopping secara online.. poyo

tau-tau jela, aku ni takde masa nak keluar jenjalan secara rawak, asik terperap je dalam bilik, tempat faberet aku yang paling lama aku port mestilah jamban. tak sempat wei.. serius. rasa nak makan pun cam takde masa, ahaha, tu alasan.i never say never to food,ok!

so dengan kemalasan tahap ikan paus buat kuak lentang, aku dengan ini mempersembahkan website-website yang korang kena terjah,



bosanla Zalora tu dah biasa sngt berdasarkan faktor-faktor berikut (kekeke)

  • harga
  • kualiti
  • servis layanan
  • kepantasan dapat barang
  • promotion

Ni semua gara-gara tangan aku yang gatal2 cek semua website..

website untuk pakaian+aksesori+kasut+etc(byk sgt,malas nak taip)




best giler, aku suka beli baju yang besar-besar, t-shirt cute, cardigan, seluar. everythingla. kat sini tempat yang biasa aku habiskan masa and duit aku. siapa suruh dorang best sangat. tak habis scroll woo, aku click lebih dari 100 favs... aku kasi dia ni 4.5 bintang, sebabnya, tunggu dia seminggu lebih. seminggu untuk readykan stok, sebab dorang amik dari oversea, so menunggu umpama pungguk rindukan bulanla nampaknye. balance 2-3 hari tu, poslaju lorh... tapi overall, aku suka, sebab biasa aku beli lebih dari 5-6 baju, jadi aku dapat free postage. lagipun apa yang aku nampak, tu yang aku dapat. that's important.. harga dia pun best woo. tak mahal. dalam rm100 tu boleh dapat 2-3 baju. cuba try cari kat tempat lain, ade ke tak, ade ke tak? 






  

ni adalah laman web pertama aku beli online. 1st timer la kirenya waktu tu. waktu-waktu belajar transfer ke orang lain, biasa atm tu tempat keluarkan duit sendiri untuk enjoy, ni kena masukkan and bagi kat orang lain, mana pernah beb. tipu!.. kekeke. kat sini harga pun not bad gak. tapi kalau compare dengan site lain, sini lagi murah kowt, ikut kemampuan gakla, pergila survey mana-mana dulu. sebab korang konpem jumpa baju yang sama dengan harga yang giler beza sampai nak terjojol bijik mata. dorang pun amik masa gak hantar. dalam 3-4 hari, depends pada availability tempahan korang tu.. tapi normally barang-barang yang aku beli semua sentiasa ade. keke.



yang ni laman web untuk barang-barang kecantikan. tengok empunya page pun korang konpemla tertarik gak nak tengok barang-barang dia.







gambar pic tu, memang empunya badan la ye.. kat sinila, semua benda nak beli. produk tonymoly tu, JYJ beb dari lip tint ke lip scrub sampai ke body scrub.. aku tak boleh nampak benda-benda cenggini. poket aku memanggil-manggil, die kata dia nak berkhidmat demi masyarakat. sebab aku baik, aku pun on jela.. pastu ujung bulan, makan maggi.kekeke. owner dia baik and mesra pelanggan, ini kemestian yang kena ada pade semua bizman/woman, kalau tak, aku banned tujuh keturunan. hhahah
kedai ni ada kat sungei wang. so, dahla comel kedai ni. kalau malas leh beli online. tarak hal lol.



post script: haha. aku tak tanggung kalau korang mengalami temporary-without-money phase. kena letak disclaimer awal-awal kot.. haha.nanti kalau rajin, aku post pulak kedai tudung yang supremo pulak. internet tarak bagusla ini malam.

Saturday, April 6, 2013

Kenapa Aku Selalu Kena Buli


aku bukan nak katalahkan, tapi aku taip je, yang aku ni jenis orang yang senang gila terikut, tak kiralah kalau orang makan gula-gula nano nano tu sampai kecut muka, aku pun join da club, bila orang pakai gaun ala2 princess, aku pun taknak kalah. bak kata, apa yang kau ada, aku pun kena ada gak, kalau tak, kita perang. olllolololol.

so, memandangkan aku dengan akak-akak and anaksedarasebaya aku sangat kamceng, sebab keluarga kitorang sangat kurang perempuannya, yang pompuannya pun perangai cam jhanthan, semua salah abang-abang aku. asal balik kampung, kumpul adik-abang-kakak-anaksedara-iparduai, yang biasa jadi mangsa buli op kos le aku yang kiut miut ni. dorang kata anak bongsu memang punching bag dorang, banyak ah korang nyer punching bagi. aku pulak jenis taknak kalah, even badan dorang lagi besar and tinggi, semua ikut genetik bapak aku, merangkap bekas askar, besar and tinggi. 


Aku ada 5 abang and 2 kakak, abang aku lagi sorang tak dapat dikenalpasti kemana menghilang...tengahari kot. lapo ler tu

aku sebagai adik pompuan bongsu and takdelah rendah mana ni berusaha jugak balas dendam, biasanya aku guna hikmat seribu tahun kesakitan, banyak komik kot, courtesy to my bros ler pe lagi..

like thizzz (gaya ryan higa)

tapi yang paling koman aku biasa buat adalah basuh baju guna tangan dorang. alorh, kite letak dua tangan yang runcing-runcing jari ni kat lengan dorang, pastu pulas dengan dua arah yang berbeza, perghhhh. hasilnya boleh dikatakan SUPERBBBB.

for surelah dorang akan mengaku kalah sambil meleleh air mata, hingus mahupun air liur. ahaha, aku tipu. biasanya dorang balas balik. selalu kepala aku kena sekeh. sakit tau.. jenis kepit ketiak, pastu sekeh pale . macam mana nak lari, grip kuat tu. nasib ah badan. tapi biasanya kejadian sebegini berlaku apabila mereka-mereka mengalami halusinasi yang tragik disebabkan kekurangan sumber makanan yang melampau norma-norma manusia biasa.

bila dah lapar, sorang-sorang buat pe'el, penat gila ah nak melayan. mau terkeluar kepala lutut kot, esp tima raya. makan berhidang, minum bertuang (?), pinggan berhantar, lauk berwap. bak kata mak aku ler, asal balik je yang tua-tua tu semua jadi raja, aku jadi dayang. keh

tapi nasible aku ada anak-anak sedara yang dah besar panjang, dah leh kawin dah pasni. tolong-tolong kat rumah. aku time ginilah nak praktikkan jurus-jurus memasak aku, so, leh cucuk dorang suruh cari calon. hahahaa haishhh.

oleh sebab setiap kali dorang balik, dompet aku mesti penuh and tebal. i loike 120%. suka ahh, mana ada orang yang duduk-duduk sambil buat kuak lentang, dapat duit jatuh masuk dompet. takdekan...takdekan, ke ade, pastu dapat banyak? ahh, persetankan semua itu, 

tapi tu yang da best moments  ever. but everyone getting older and more mature,not! but afterall, im their baby sister. nak apa-apa tu semua dapat, tapi lepas kena buli, torture, interview and segala bagai yang tak terpikir dek orang normal.

tapi i really lub all my famzzz.  one kind in this whole universe? ayat nak dramatik. hahah. rindu nak lepak-lepak, gedik-gedik mintak belanja baju kurung/kasut/beg, pow duit, buat muka sedih so dorang leh jadi drebar hantar gi bandar (takde lesenlah katekan), kadang-kadang jadi tempat mengadu bila kena buli, so dorang leh jadi bouncer buli balik, or jadi tempat ngadu sedih bile assignment kena reject. or tempat dengar cerita merepek, or dengar kata-kata motivasi, and macam-macam lagilah.

keke. tu je. tetibe emosional pulak malam ni. ni semua salah midterm.. sapa suruh buat malam-malam. aku pantang betollah kalau buat test malam, alergik. sebab waktu malam ,waktu aku buat kuak rama-rama kat tilam sambil main tab. dayumm~


Thursday, April 4, 2013

BILA PANDA DATANG MENYERANG......!





Saje je tajuk camtu, padahal tiada pembabitan haiwan tersebut didalam blog ini melainkan merujuk kepada gambaran sebenar empunya blog. haha. Kenapa tetiba ayat aku makin skemangkok. mana taknya, aku buat fail civil procedure untuk case management in malay, which before this, i done every single things in english. bukan nak kata, "eleh, cakap london (sila muncungkan mulut tang sebut london tu ye) bajek bagus" 

bukan nak kata bagus ke apa? tapi kau paham tak, bila kau dah terbiasa mengadap bahasa tersebut, dia jadi normal things ever. bukan nak kata aku minah celop ke apa. bila cakap melayu semua orang boleh buat, tapi tang buat fail in malay fully formal format, patah leher. padahal aku bukan nak cakap sangat benda alah tu. tapi aku nak cakap betapa banyak gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kerja, aku jadi panda.

buktinya... jeng jeng jeng 
any idea how to lose those eyebags? such burdensome.

nampak tak? nampak tak? mata aku jadi sembab sesangat, sebab hari-hari aku tidur 2jam je. sakit kepala, sakit hati, sakit jiwa dan raga , tak lupa juga sakit poket. apa kena mengena poket ngan tak cukup tidur? yola, bila nak elak tertidur, mesti kena makan, nak makan kena ada duit, nak duit kena pergi atm, nak pergi atm kena pastikan ada duit, nak pastikan ada duit kena contact pernyalur dana dekat rumah, nak contact kena ada kredit, and nak kredit kena beli, nak beli kena guna duit. nampak tak salahsilah keluarga kat situ.

haha. aku dah jadi mereng, ni belum cari lagi tempat chambering, kalau dah jumpa lagi kritikallah ke"mereng"an aku. 

mesti korang dok pikir napa cupcake tu berada ditengah-tengah meja. nak cakapla betapa aku gembira setelah sekian lama aku mencari kedai cupcake, akhirnya aku jumpa satu kedai kat Berjaya Times Square, kat depan Dr.Cardin and jalan menuju monorail. pergh. yummy. aku paling suka vanilla, alah yang cupcake putih ada love merah. tu je yang paling sedap. balance cupcake lagi 4, aku pas kat Natto, my same-age-niece


reminder: never ever take a pics while wearing a black tudung like this, nampak hitam muka aku. cheh. watevvvvv.
ni tengah dok lepak-lepak makan kat Taste of Asia Berjaya Times Square.. aku melantak makanan korea. sampai terlentang kenyang kat situ. ni pun lepak-lepak lepas antar abang aku kat TBS. dah orang nak belanja, kita kenalah ambil kesempatan, ingat rezeki datang bergolek ke? dorang pakai rollerblade dah sekarang. takda brek, vroooooom je. 

haha, apa aku merangut ni, setaaaaaaaaaan?! ayat yang biasa aku dengar dalam lrt bila ada budak-budak habis spm berborak ngan geng dorang. mentang-mentang aku sorang. kang aku join kang, takut. kena khutbah dengan aku karang. haha.

dari kiri ddoekbuggi,next kimbab and yang besar ni bulgogi set kering *nomnom*
p/s: lama tak berupdate. tang hujung-hujung hidup kat kl la baru syok nak menaip benda cenggini.

ciaooooooooooosingchi

Wednesday, March 6, 2013

Bila Aku Berlagak Jadi Cikgu.......?



bukan nak kata apalah kan, dulu masa kecik-kecik, waktu hingus pun still kesat guna lengan baju, aku memang ada cita-cita nak jadi cikgu, tapi yang advance sikit ah, lecturer.

sebab aku takut kalau ajar budak kecik ke, budak sekolah ke, aku takut hilang sabar, haha...
serious lawak gila, dah terbayang dah, macam mane kalau aku jadi 


like thizz...?

aksi imaginasi aku bergaduh..kekeke

tak yah bayangla, buat sakit otak je...
tapi satu je habit aku, kalau aku nak ajar orang,konpem,
meja aku  dah macam lepas perang
sepah..

like thizzz

ni pun baru kemas balik sikit, sebab kemas sikit ni berlaku apabila mencari hp
yang tenggelam
pastu konon nak buat assignmentla, taip surat lah. padahal
ITU SUMER ALASANNNNNN..
haha

alkisah bila anak sedara aku, aka natto
men "calling"2 mintak ajar Contract Law
yang aku sendiri dah tak ingat sejak 4tahun lepas
haha
ape-apelah labu
tapi disebabkan terpengaruh kesungguhan beliau, aku tanpa berlengah
melakukan aksi terjun tiruk ke dalam kotak plastik berisi timbunan nota
dan teksbook yang kalau ditimbang orang kitar semula
aku boleh dapat rm50 hengget cash

ok
ni semua kisah tambahan sahaja..
aku sakit kepala ngadap keja and dah lama tak tidur lebih dari 4jam
maka berlakulah pergaduhan tilam dan kerusi dibilik ini yang berebutkan aku
muahahahahah


okkerokerokero...... oh lupe..

ni baby baru aku
nama dia morrison. omputih gitu..
muahaha, erk????...
tanpa berlengah lagi, dijemput jengah???? mata tu
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l





abaikan sterika tu
kan aku dah kata tadi, bilik aku ni macam baru lepas perang katil and kerusi.
so, sepah-sepah tu perkara normal

malas nak taip
ciaocincau