Followers

Tuesday, March 22, 2011

berjumba di pagi sabtu

wahla wei
pagi sabtu lepas ade gakle mase nak berjalan
alah dah orang ajak, kena pegi
yang pastinyer
akunyer mate dikasik wax clean trus 
jangan silap yek, ni mate cuci gune pemandangan bukan gune waiper keta tu
walopon aku kena bangun bukan main pagi
*which impossiblela yek ngan aku yang sangat malas nak berpisah ngn comforter aku tu*
tetap aku gagahi jugak
best ke?
best penyer, tau tak betape sejok nyer air kat sini
bayangkan, xpayahle sesusah je
tapi kalo rendam coke ke, sprite ke, mau beku tau 
nak dijadikan citerla yek, kalo tak kerane c.pnad aka drebar bersiri 
nak antar kamere kat abng beliau, 
mesti aku kena bangun lagi awal kowt 
tak gitu cik nani  n cik nata bersame konco2 nyer
dorg gerak kol 6lebeh waktu pagi bute
so, bile dah jadik cenggitu dapatler aku berpelokan tande gumbire ngn katil n bantal aku
hangat tol dorg tu.
so, aku gi le siap2 sambil gosok baju ngan lemah gemalainyer, 
posing kat cermin, cabut bulu idong or korek skalipon 
aku tak kisah, sebab mase banyak
c.pnad sempat main tenet woo
aku yg tgah menggigil pas mandi trus siap2, sempat pasang fly fm

*aku menang music jury tu, give me da money2*
so, dok tunggu nak gerak tu, mesej2 gak ngan cik akak tanyer nak mai tak
beliau berkate, "hmm, tak hengen aku" *walopon tak tertulis bergitu, tapi ade mesej tersimpol woo
tibe da putrajaye, pas lalu bangi sumer,
ngan orang di merate tempat
sempat agi jengah2 kat tingkap
mane tau ade orang nak snap pics ke
cari parking 
*sempat berebot lagi, mesti bengang kan orang tu*
mane taknyer, die pnat2 wat u-turn, kitorang punyer tak nak ngalah, kitorng reverse 
n masuk parking tu, sengal2 je nak kasik hentakan lutot kat kitorng kan
*alah, abg ni, garang ah*
cik pnad tgah bengang coz takde kemera 
*alah, u ni, i kan ade, ape bezanyer i n kamera tu*

ingat kengkunun tu nak regrup le ngan budak2 ni, 
tapi rase cam tak begitu dpedulikan,
kitorang amik langkah selamat, tak carik pon dorg
*maapkan kami, jeng jeng je je jeng*

bukan tak nak carik
kitorang segan
kite tak rapat kan, kamu pilih mereka dari saye
*debuuk! ape aku merepek ni*
(aleah, pastu jumpe gak, walopon dorg tak sedar kitorg jerit name dorg tu)
syok sgtler tu
so, aku n cik pnad pon meronde2 kawasan kejadian
amik pics sikit kat sane, sikit kat sini
tak taule nape ade orang suke main guling2 dalam bola tu

termenung mengenang diri yang kene tinggal ni

cik pnad, n aku atas erk, tak tau pename die

tetiber dah dekat nak masuk tengahari tu,
dorg ajak gi PD
memule kitorg taknak , fulus tarak beb
pastu jadik pegi coz naik keta cik yon? ape2la
*trimas cik yon kerane sudi menerima beban berat lemak tak tepu kami ni*
dalam keta tu, adela sesi menemuramah watak jahat
tak bendala.. citer buduh2 aje.

dah tibe kat kat pantai teluk kemang tu
aku n cik pnad (duo takbolehbelahnakpisah)
ke hulu kehilir
tinggalkan dorg le. 
*kan kitorg dah kate, kitorng segan, tak paham ke?*

pastu wat u-turn, tak de bnde best kowt.
aku bnci ari tu coz aku kene ...... *waaaaaaaa*

so, malas nak taip sumer detail
bile dah dalam emosi cenggitu, si hyperactive rieyah takes control
aku bercakap tak abis2
wat lawak le 
walopon *uhuk Uhuk* aku tengah sedih gler
tapi wat to do
let by gone, be by gone *eh, dah macam jename ubat nyamok indonesia le, bygone*
*aku letak sumer pics le yek, pnat asik nak upload aje.. korng bukan nak tengok muke aku yang comei  ni sgt*

orang kat blakang amik pics, kitorang tak dipedulikan

ni nak antar kat belog cap ayam, kasik cik amar doodle

pergh, aksi 

cik nani kamu nak jadik suparman ke ape?

muke geng2 cucok yang terlibat

hyperactive rieyah takes an action then...



muke annoying tunggu air, cerempet wetress tu




sempat posing2 
amik pics, g makan
cakap pasl makan ni/
pergh, annoyed gile
rase cam nak tomoi orang pon ade gak
aku tak ble belah tol ngn waitress tu
apekename die nyer name cafe
yang pasti pasni kalo aku jumpe aku masok kan lam blacknwhite listed aku
dushum, enyah ko dari sini
*ooops emosi jap*
malas nak citer 
yang pasti waktu tu aku dah tak lalu nak makan, 
orang tengah sedih kowt , duh

aku n pnad blah dulu, kitorg berjalan n sambil cter, alahai,
kitorg memang kaki tinggal
bile sumer dah ade,
dah naik keta balik
aku pon start ahh datang sedih balik
 tak nak cakap, sempat tdo agi ngn mulot terbukak
* sori cik yon oit, tak tau le air lior basik cheq ni kuar ke idak*

kitorg naik putrajaye balik
yela camne aku nak balik, keta cik pnad kat sane agi kowt
nak tengok bunge api skali
kitorg solat dimasjid tu yang kat tengah putrajaye tu
aku suke kowt, tapi part yg tak best, kena pakai jubah pink bile nak masuk, eheh
kitorng pakai jeans, not bery apropreat,
solat le,lepaskan mahgrib baru jalan balik 

nak tunggu bunge api tu kuar, bapak gajah lame,
penat dengar lagu, *tunut2 ke tunut2 ke palala* teringat aku kat kepek wak tunut

dah penat tunggu, cik yon ajak kitorang gi carik air, haus le
siap sempat carik seat kowt
dah sedap dudok tetibe dengar bunyik bunge api
hampeh, time aku dah sedap dudok, mate pon dah segar tengok mamat ensem 
lalu lalang kat depan mate,
time tule ko nak kuar

aku memule cam malas nak bangun, tapi kalo dah dengar tu rase cam tak afdal je kalo tak tngok
aku gagahi gak untk tengok
dok tengok atas, aku lupe tengok bawah
*keceplak* bile aku tenong bebetol, baru aku perasan
aku dah termasuk blackhole of lumpor
terbaik dari ladang
kasut cheq ni putih, campor lumpor coklat
pergh, cantik corak baru kasut aku
tapi, aku dah tak peduli
aku tengok gak, walopon mamat si penggoreng keropok lekor dok sengih2 sambil berkate
"sian, abis kasut bari kotoq noh"
cheh, hampeh. tolong tak banyak bunyik
ko pegi makan kopok lekor tu, nyibok je
huh!~

so bile bunge api dah abis, n aku pon dah sedap dudok
cik nani mesej cik pnad.
haha, kene tinggal ke ngan bebudak ni
ajak join tak moh
sempat lagi tu tengok mamat kacak kat sebelah, ni aku nyer apprentice woo
waktu tu dah dekat kol 10lebeh kowt
cik nani ajak gi ntah pename die, regrup leh ngan cik nata sumer tu

memule cam taknak , tapi bile dah teringat, pas ni mesti takde mase nak pegi
kitorang gi gak
gambo stil gambo
amik pics sane, pics sini, pics sinun n sebagainyerla
wat melodrama pon yek gak
muahaha, jangan ade sape2 terase yek

on da way balik tu, sempat main pecot2
kecot perot aku
dah dok kecot n perot, sesat plak, ni sumer si penunjuk jalan le
cik yon n  cik zaid 
hampess tol
tapi selamat sampai gak dalam kol 12lebeh?
nasib baik lepas kat tol gate guard tu
hahah

tapi ari tu seronokle gak, walopon aku tak bape nak seronok sebab2 tertentu
p/s; upload la wei, gambo bebnyak, nmpak macm sampai nak abis memori amik pics, tetibe upload ckit
ape kes

saranghae~yo!!!!!!!  kepade mereka yg terlibat geng-geng cucok

2 comments:

Anonymous said...

citer ape ni rieyah? pening la abg kau ni baca..

Rieyah Jamil said...

memang nak kasik orang pening.. aiks, dah wat long sentence, siap nada2 bese orang sebot agi pon pening.. ce citer mane yang pening sangat.. ce citer ce citer