Followers

Saturday, March 26, 2011

"kekelepetan ko dah terserlah" episode 2



hah, ingat lagi tak cerite yang aku post dalam entri before ni
alah yang pasal " ko kelepet, aku kelepet balik tu"
ni sambungan dia
mantap terserlah.

fyi, cerita ini memang benar, tiada yang benar, selain yang benar benar belaka
mission hari kelepet tu tak berapa nak jadi,
b'coz kekelepetan dia telah dihidu rumat dia sendrik
tu la kau, sepandai-pandai tupai main buai, pandai lagi aku tau

kan cik nani pelan serangan kao attack 
tapi tak berjaya sebab dia perasan?
gitula. aku pun tak sure sangat

rupanya, tadi rumat budak tu aka kawan aku jugak cerita
yang kisah si kaki songlap ni dah kena confront trang tang tang dengan dorang sumer
pasai apa? ang nya deodoran kena kebak gak ka?
yup, but it much worse than that actually
she, aka da kelepet girl, juz stole her rumat's money and not only dat
she dare accused my innocent friend who knows nothing aka cik fiza
to admit it
dem her!
sian cik fiza, dahle tak tau pape
pastu kena fitnah
tapi dia silap
kawan aku ni bijak, *kalau tak biajk tak masuk u ah*
kitorang pasang hidden camera
*gune mode record* 
dok bubuh lam anak2 dia,
*snap* da pics taken
nampakle dia, dengan gaya mencopet beliau yang tak begitu pro itu
bila dah kena confront, tau-tau jela
kuar air mata boye beliau yang tak begitu meyakinkan 
cerita dia banyak woo, siap copy paste cerita rumat sendrik 
pastu ganti dengan nama sendiri
apa kes?
dia curik duit kalau sikit takpe, banyak woo
tiap2 minggu beli kasut or barang baru
yang bijaknyer dia ni, dia tinggalkan sorang mangsa aka cik fiza
in case kalau dia kena tangkap
dia just tuding jari je kat fiza 
sampai hati betol
dok rumat dekat setahun, kawan sendiri pon ke kelepet
susah ah gini
bile dah bocor, kunun2 mintak maap
malangnyer, mintak maap tak ikhlas kan
semalam, dia kasik packing barang2 dia, ca alif but cabut
sekarang compartment dia ada sikit je barang
kawan aku cakapla, tak dapatla nak sindir2 gini

p/s: tujuan aku post entry ni bukan nak burukkan sesape, tolong jangan salah paham, just nak nasihat, esp, pada mereka2 yang baru start kenal dunia luar, jangan kerana nak sama standard dengan orang yang memang dah lahir dalam dulang emas, kita pun nak join jugak, at da end, bila dah terdesak, kita mencurik. tak baik, bukan setakat duit haram dah masuk badan, orang pun dah tak percaya kat kita. nanti bila kita betol2 susah, orang dah tak peduli. tulah sape suruh ko kelepet awal2. 

bak kata patah-patah orang melayu dulu, "siakap senohong gelama ikan duri, bercakap bohong, lame2 mencuri".  

memang ler , korang rase, alah, diorang tak dapat detect punyerla keja aku ni. sape kata. kalau Allah dah nak benda tu jadik, ko simen rahsia ko pon, still kantol gak.  benda buruk cepat expired. 

p/s/s: kalo bohong sikit2 boleh tak, boleh, boleh belahla. sikit2 tu yangj adik besar. aku tak kata aku baik sangat sampai tak pernah bohong, tipu la tu. pernah tu pernah la. tapi rase bersalah tu lagi berat dari rasa menipu, hidup tak lame kan, mane tau aku kiok tercekik gula2 ke. dah susah. no offense k..

p/s/s/s: berbudi bahasa amalan mulia.. wa chow lu! 

2 comments:

Cik Nanie said...

La, rupenye ade bukti. ke ke ke, baguslah, real evidence dh tu mmg xle nk lepas lah . . . budak tu blah da ekk? ermmm . . .

Rieyah Jamil said...

dah, ari kamis lepas.. muahaha