Followers

Friday, September 9, 2011

Hati ...Gadis???

aku jumpa article ni masa dok godeh akak akunyer external
rasa macam best jadi aku pun post
p/s: kalau tersama, bukan salah aku. aku just post sebab aku pon gadis gak neh...

1. Apabila seorang gadis mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan air matanya, itu bermakna dia sdg menangis dalam hatinya.

2. Apabila gadis yg kamu cintai tidak
menghiraukan kamu slps kamu menyakiti
hatinya, lebih baek kamu beri dia masa
untuk menenangkan hatinya semula seblm
kamu menegur dengan ucapan maaf

3. Seorang gadis sukar utk mencari perkara2 yg tidak disukainya pd org yg
plg disayanginya. Oleh kerana itulah,
perempuan lebey mudah patah hati apabila cintanya terputus di tengah
jln berbanding lelaki.

4. Sekiranya seorang gadis jatuh cinta dengan seorang lelaki, percayalah
hanya lelaki itu saja yg sentiasa ada di fikirannya wlpon ketika dia sdg kuar dengan lelaki lain.

5. Hati seorang gadis akan mudah cair spt coklat andai lelaki yg disukai dan dicintainya merenung
tajam ke dlm anak matanya

6. Setiap gadis mmg sukakan pujian, ttp selalu tidak tahu bagaimana untuk
menerima pujian

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yg sukakan kamu separuh mati, tolak
cintanya dengan lembut, jgn berkasar sbb ada satu smgt dlm diri seorang
gadis yg kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu slps kamu tolak
cintanya, biarkan dia untuk seketika.
Kemudian, sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sbg sorang
kawan,cubalah tegur perlahan2.

9.Si gadis suka meluahkan apa yg
mereka rasa. Muzik,puisi, lukisan n
tulisan adalah cara termudah mereka
meluahkan rasa hati mereka.

10. Jangan sekali2 beritahu ppuan yg mereka ini langsung tidak berguna

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood gadis tersebut.

12. Bila pertama kali lelaki yg dicintai dlm diam memberikan respons
positif misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan
bersikap acuh x acuh seolah2 x berminat ttp sebaek saja ganggang
diletakkan dia akan menjerit kesukaan dan x sampai 10 minit semua rakan2nya
akan tahu berita tersebut

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi sorang ppuan. Jadi jangan
senyum sembarangan

14.Jika kamu menyukai seseorang ppuan,
cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian, biarkan dia mengenalimu
dengan lebey mendalam.

15. Jika seorang gadis memberi seribu
satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia mmg
tidak berminat denganmu. Tetapi jika dalam masa yg sama dia menghubungimu
atau menunggu panggilan darimu,
teruskan usahamu untuk memikatnya.

16.Jangan sesekali mengagak apa yg
dirasakannya. TANYA DIA SENDIRI!! (mostly guys ske wat assumption
sndri..bwek!)

17. Selepas seorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya2 kenapalah aku tak jmpe lelaki ini lebey awal.

18.Sekiranya kamu masih tercari2 cara yg plg romantik utk memikat hati
seorang gadis, cubalah rajin2kn tangan menyelak buku2 cinta

19.Bila setiap kali gambar kelas keluar, perkara pertama yg dicari oleh
wanita ialah siapa yg berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah
dirinya sndri.

20.Bekas teman lelaki akan sentiasa berada difikirannya, ttp lelaki yg
dicintainya skrg akan berada di tmpt teristimewa iaitu di hatinya.

21.Satu ucapan 'HI' shj dah cukup menceriakan harinya

22.Teman baeknya saja yg tahu apa yg sdg dia rasa n lalui.

23.Ppuan plg benci lelaki yg berbaek2 dgn mereka semata2 berniat utk tackle
kawan mereka yg plg cantik.

24.Sorang gadis mengaggap cinta bermksd ksetiaan,ambil berat,jujur n kebahgiaan tanpa sbrg kompromi

25.Semua gadis mahukan sorang lelaki yg cintakan mereka sepenuh hati

26. Senjata sorang gadis adalah air mata!

27.Setiap gadis pasti suka n gembira  jika sesekali orang yg disayanginya
buat kejutan (hadiah,bunga,kad)Mereka
akan terharu n meraksakan dirinya dcintai setulis hati.Dia tak akan
ragu2 terhadapmu.

28.Seorang gadis akan mudah jatuh hati
pada lelaki yg ambil berat ttg n baek
terhadapnya.Jadi,pada lelaki kalo nk pikat pandai2lah.

29.Sebenarnya mudah nak ambil hati sorang gadis kerana apa yg dia mahu hanyalah
perasaan dcintai n disayangi sepenuh hati

30.Perempuan setinggi manapun egonya atau setinggi mana dia berada, namun dia
tetap akan tewas dengan cinta seorang
lelaki….

aku share ni sebab... ntah tak ada reason pun. kebetulan je terbaca.. korang pun kebetulan le pulak saja baca. so kebetulan memang selalu berlaku (*apa kau merepek ni hah setaaaan *-ayat akak aku) 

so adieu

No comments: