Followers

Saturday, March 14, 2015

Kehidupan Penanam Anggur yang Tegar

aku just bosan
Kalau tak kerana aku nak berjalan merata tempat
Memang takdenye aku nak duduk rumah
Tak buat pape.

Minggu lepas
Pergi pureen warehouse sale
Bapak ramai
Masa pergi tu still okeyla
Tapi bila berdiri depan longgokan baju
Baru aku sedar
Rupanya mak-mak buyung ni
Ala-ala the walkers juga
Macam nampak makanan je baju-baju.
Berebut toksah cakap
Aku yang teman akak aku ni pun kena lanyak juga
Sampai demam wei
Time nak bayar
Tak payah ceritala betapa lama
Dari pukul 12 aku queue, pukul 3 baru dapat 
Dengan panas, bahang, lapar
Nasib aku bawak powerbank dan air mineral
Time tu aku redha
Demi akak aku yang dah 6-7bulan
Aku angkut
2beg ikea-pureen yang besar dan berat
Bahu aku siap terkehel
Hahaha
Layang aje.
Siap duduk tepi dinding sambil lipat baju
Syahdu gile ah.


Tak sanggup nak ambil pics bebanyak
Sebab tangan menggeletar pegang beg
 Pics atas ni baru tangkapan yang sikit

Okey. Habis dah




1 comment:

Cik Nani said...

hai awakkk...sy pembaca setia awak...awak keep on writing okay..much love. MUAH!

P/S : kalau nk let go gitar awak gitau sy okay :D