Followers

Saturday, May 7, 2011

Tulun le Jgn dera hotak haku n no touchy2 subject k...



aku rase cam minggu ni paling tak best ahh
dah nangis guling-guling lagi tadi..
nyampah tol ngan akunyer admin kat opis tu
eskuis me k..
1st of all, aku tak tau langsung pasal rules yg mengatekan 
no sample of docs allowed
duh, n no need to sound so sarcastic esp in front of other staffs n clients 
u sun of beach.. *hehe*

geram giler sangat sampai masa tengah kena marah tu aku wat tak tau je 
esp bile dia tengah bebel
aku bukan nak bias nor racist
tapi aku rase minah cina ni, cam hampeh..
ko dah le terang tang tang marah aku depan sumer orang

gediks.. bile aku nak pegang tepon nak calls. 
ko dah pegang dulu, eventhou tu meja aku..
n aku expect ko dah calls le uncle tu, sebab tangan dah gatal pegang phone kan
bile aku gi antar file *aku tak hengat aku wat ape*
n si client tu pon sengal sipot gak.. tak sesabo.. 
n si minah sepet ni tetibe sound direct cakap aku tak pass msg
wat da huh!
yo minah, ko pesal..

ok, fine, aku ngaku, aku salah expect le kan..
pastu tangan dia gatal lagi, sibok bukak fail aku
ape kes.. 
pastu nampak le aku wat nota pasl sumer dept
kunun tanye le aku dapat note dari mane
dah aku cakap aku wat sendrik
muke tak caye, 
dah ko nampak aku dok kehulu ke hilir tanye staff, 
bute ke hape. tule mate tu sepet ,mulut tu tajam sgt tu yg tak nmpak
dan2 tu, marah plak, coz tak tanye kat die.
huh.. again eskuis me..
ko sape.. ko keja admin k.. aku tanye pasal conveyancing n litigation
kalo ko expert sgt, mesti ko yg wat sume fail kan..
hanceng tol...
dah tu 
kalo aku tak tanye, ko dah macam singe period, 
inikan kalo aku tanye, mau teros ko menopause...

hangen giler ah.. pastu dok selak2 tu, 
nampak le akunyer sample..
aku dahle tak tau.. ko kalo tegur bebaik. aku ikot kot.
fine, macam le aku nak sgt.
isnin aku pulang balik..
ko bersifat bias cz aku ni adik kawan boss ko, so?
wat da house.. aku blajo n keja coz aku sendrik..
abg aku just tnye tempat aje..tau gini aku g firm lagi satu
baru 3mnggu ko dah start menhanjeng ek..
well, sorry old lady... 
u wanna mess up..
two can play dis games as well.

akunyer supervisor pon xde nak marah lelebih..
n aku bukan nak tunjuk pandai or watsoeva..
tapi, kalo aku respek, n yet u dun appreciate it..
just throw it on da bin k..
i dun need to show it, esp to u...
ko padam jela objektif kat citu...

gini ceritela kan.. 
tak de makne nyer aku nak wat chambering kat situ..
better tempat baru..
tak pon, time ko dah berenti...
n nasib bek prak aku 3bulan..
xde keja aku nak lelama

kalo aku geram, aku ketok die ni gne senjate rahsie aku..
jeng jeng jeng..


senjate paling besh lawan nyamok tua yang bising


Ya Allah, Kau sabarkanlah hati hamba-Mu ni Ya Allah... 
Tabahkanlah aku dari segala cabaran.. 

lega dapat luah perasan...

4 comments:

Cik Mira said...

Kemain marah lgi tu. Saba ye.. Pompuan tu die ade short sket kt otak tu..

Cik Nanie said...

weh, kesian nye aku dgr cite kau nih :( byk-byk bersabar ye Yah ... U go girl !!! ^.^ v

Rieyah Jamil said...

thnx gurls.. really need it, esp i have 2more months n 5days left...duh.. hehe..

FzaIbrahim said...

huuuu.
marah betul ye.
tpi tu la. kalau dia tegur bebaik mgkin akan ok sket lah kan.
boleh gk kita ikut bebaik.
aku pntang betul kalau org tegur dgn improper then depan org rmai plak. grr.

sabau ye..