Followers

Sunday, November 20, 2011

Mind Reader-----------------------> Prof X.

aku keluar gi lib tadi tetiba terpikir
 macam mana kalau apa yang kita tengah pikir, orang lain pun boleh dengar
tak ada privacy langsung

kantolla, buatnya waktu tu tengah pikir
"aaa, tadi aku jumpe mamat ensem, esok kena datang balik lib, mana tau leh ngorat"
takpun
"aku korek telinga tadi, hampagasnye aku kesat kat mana?"
or
"pehal la lambat bebenor orang dalam jamban ni, ko melabur saham untung rugi ke?"
and banyak lagila

aku dulu, masa awal-awal aku masuk matriks
sumpah, kalau ada orang tenung aku lebih sikit je, aku terus cop orang tu mind reader
padahal, dia tengok kat gigi aku ada lada
muaauhahaha

ada juga le, belajar trick
konon nak determine dia ni betol ke mind reader
aku baca kat buku
buku tu cakap, kalau tengah jalan-jalan tu, ko cakap dalam hati, "eh, kat baju ko ada labah-labah la"
tak pun, "ish, bulu hidung dia nampak beb"
atau, "duit 50hengget kat kaki ko le"

kalau lepas kau cakap cenggitu, and orang tu terus buat apa yang kau cakap dalam hati tu
konpem, dia pakai antena astro beyond

tapi, ni apa yang aku baca
jangan kau percaya,
kot-kot kebetulan le pulak, dia terus pegang hidung
jangan kau tenung dia lelama, or ko sumpah seranah depan mata hati dia pulak
nangis guling-guling anak orang tu
dah tu aje.. 



tapii, memang betullah kan, ada orang boleh baca pikiran kita,
just kita je yang tak tau...
pergh, konfiden, pas ni, kalau jalan-jalan,
sila pakai kuali emak kat rumah, boleh pantul balik siaran 

adieu

No comments: