Followers

Thursday, December 29, 2011

The One That Got Away - Katy Perry Chord




C
Summer after high school when we first met
Em
We make out in you mustang to radio head
    Am                                      F
And on my 18th birthday we got the chain tattoos
        C
Used to steal your parent's liquor and climb to the roof
Em
Talk about our future like we had a clue
Am                                       F
Never planned that one day i'd be losing you

            C                   Am
In another life I would be your girl
                Em                          F
We keep all our promises be us against the world
           C                     Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away
F
The one that got away.

C
I was June you were my Johnny Cash
      Em
Never one without the other we made a pact
Am                           F
Sometimes when I miss you I put those records on
C
Someone said you had your tattoo removed
Em
Saw you downtown singing the blues
Am                                              F
It's time to face the music i'm no longer your muse

               C                    Em
But in another life I would be your girl
                Am                          F
We keep all our promises be us against the world
            C                    Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away
F
The one that got away.
C           Em         Am
The one... the one... the one
F
The one that got away.

G                              Am            F
All this money can't buy me a time machine. no
G                         Am            F
Can't replace you with a million rings. no
G                          Am            F
I shoulda told you what you meant to me. woe
G(hold)
Cause now I pay the price.

           C                   Em            
In another life I would be your girl
                Am                          F
We keep all our promises be us against the world
           C                     Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away

F
The one that got away

Em       Am       F
The one, the one, the one



           C                     Em
In another life I would make you stay
                   Am                             F
So I don't have to say you were the one that got away
C -once
The one that got away



p/s
Capo on the 4th fret
Strumming pattern: Down strokes for the first and second verse and DDU UDU for the rest 

Friday, December 23, 2011

Yummy~



nampak sedap kan?
dengan topping raspberry segar
coklat yang cair kat tekak (bukan mulut je k)
dan inti vanila yang manis
sedap  nye..

cheh padahal aku beli jacko je pun
pastu ngada2 beli raspbery tu
and aku pun letak sebanyak yang aku suka
sedap..

ape nak?
cepat puji aku cantik,comel, kiut,miut
nanti aku pos ke rumah
muhahahahaha

Thursday, December 22, 2011

Camne?

kepada sesiapa yang tau?
camne nak remove si box shoutmix tu
asal check kat design and segala macam tempat
still tak jumpa gak
aku tak suka benda menyemak
sape suruh die jual mahal
so, aku pun gantilah
cepat, sapa dapat tolong.
aku belanja gula-gula getah rase anggur campur lemon
seriously!

Sunday, December 11, 2011

REHAT...................1 BULAN



berhenti sementara untuk segala jenis update
lagi 3minggu nak final exam
lepas tu cuti 3minggu

maybe kalau aku Blogreading pun gitu-gitu aje
PBL Land tak siap lagi, test berderet
assignment melambak
baju tak basuh (eh? silap)

dan seantero dengannya lah

tu aje
buhbye

Saturday, December 10, 2011

Radio Online




aku tau korang bukan ada radio pun kan
dok sibuk bukak lagu mp3
ulang and ulang and ulang and ulang kan?

so, aku pun sharelah website ni
kalau korang terasa cam nak dengar radio secara online
tak kisahla hotfm, fly fm, or even banyakcakap fm
semua ada.
dari luar negara punye pon ada

pergi singgah blog ni



dah tu je..

buhbye

Friday, December 9, 2011

BEN ASHAARI TANYA KENAPA BLOG SAYA LAIN DARI YANG LAIN








kenapa blog saya extra-ordinary
  1. sebab saya suka kongsi benda yang kadang-kadang orang tak nak ambil peduli pun, ya~ i'm a nerd
  2. sebab saya suka kongsi chord gitar esp lagu-lagu yang orang tak buat lagi
  3. sebab saya saya suka cerita ke"best"an blog orang lain kat blog saya
  4. sebab saya nak orang lain kenal satu perkara thru my own perspective
  5. sebab saya tak pernah peduli pun kalau orang lain lagi ramai followers, since what i need is a readers who read.
  6. sebab tangan gatal, suka menyibuk kat orang lain yang suka buat segmen
adieu.. kalau terasa tangan cam gatal  nak komen, kutuk, ngumpat.. go ahead.. muhahahaha

Thursday, December 8, 2011

Apa Jadi Kalau aku terer Doodling????????????



nilah hasilnya...
haisssssssssh~

MALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

tau tak rasa malu macam mane
esp kalau dah kau join segmen orang
pastu salah post kat blog orang lain
dah tu bila dah post kat tempat yang betol
kau baru perasan yang segmen tu dah lame abis
SO, aku rasa




MALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

ok bai

p/s:cci, nasib baik hang tegur noh. kalau tak.. muahahah.. toksah cakap le.. wakakaka

Monday, December 5, 2011

EDISI SPOTCHECK !!!! Siap Sedia


since minggu depan hari isnin aku cuti
dengan itu aku mengumumkan bahawasanya 
pada hari JUMAAT, 
dari 7PAGI hungga 7PAGI esoknya

versi spotcheck oleh aku 
akan dijalankan ke setiap blog-blog yang follow aku

kalau blog korang sangat best, aku akan review and post setiap entry review tersebut
ke 5 webpage untuk blogger 
(maksudnya banyakla)
(toksah risau..semua aku buat)
guna stail aku sendrik, sampai jadi panda

sebab?
aku takut terlepas baca mana-mana blog korang
aku tak suka buat kerja separuh jalan.. nanti aku senaraikan blog yang aku dah review kat sini
malas nak update chord guitar
tengah takde mood.
mood sekarang nak sibuk kat blog orang

ok, ciao
adieu

Sunday, December 4, 2011

Blogwalking------->blog tangan punya kerja

tak susah nak suruh aku jadi reader korang
just buat entry yang aku leh kaitkan dengan hidup aku
that's it, i'll be your followers....
empunya: faten osman

aku suka gila kot.
aku just spent 3 straight hours baca semua post dia
sebab aku benci baca separuh-separuh
so, memang aku tak peduli aku tido pukul berapa pun
sebab apa aku suka
drawing bawah ni, dia yang buat
semua post dia, ada sekali dengan drawing.
aku suka benda lukis-lukis
nak buat camne dulu nak jadi arkitek, tapi abang suh jadi loyar.
so, tak dapatla aku praktis melukis, setakat conteng dalam jamban mahupun meja jela
blogger ni pun ada ambil upah lukis drawing, kalau korang nak
so, ape lagi check it outle
very ohsem....

mak cakap, kalau jumpa benda best,kena kongsi. 
so, aku pun kongsilah..

dah, takda benda lagi dah. ngantok 







credit to: faten osman's blog
ok bai

Saturday, December 3, 2011

Tips Nak Cover Diri Paling Berkesan---------> pada akulah






  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau tak tau cara macam mana nak beli token kat mesin lrt yang baru dibuat tu, kau pergi kat mesin tu, ko tekan-tekan dan tekan, sambil tu, kau pergi jeling-jeling orang sebelah. kalau dia pun sama terkial-kial cam kau. kau buat-buat tanya, "camne nak guna mesin ni?" sambil buat muka over confius. sebabnya, kalau kau tekan sorang-sorang, orang tauler, ko ni tak pernah beli token, mau diorang bantai gelak. nak gi kat kaunter, dorang awal-awal dah halau dah, suruh korang beli kat mesin tu gak *takberhatiperuttol* so, dengan cara ini, kau bukan sahaja berjaya beli token tu, bahkan kau berjaya menambah kawan... kalau nasib kau untung, dapat boipren baru.. ngengenge...

  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau punya selipar licin, takde hujan takde ribut, tetiba kau tersungkur. toksah risau.. kalau kau dah jatuh, lagi bagus. ade dua cara, pertama, kau buat muka marah kat orang belakang kau, eventhough dia tak salah pun. sambil berkata, "be nice, btw saya maafkan awak, jangan buat lagi tau".. kau kena cakap dengan suara yang kuat, biar orang perasan yang kau jatuh tu bukan sebab diri sendiri tapi sebab orang tolak ko, tak pun, cara kedua, yang ni tragik sikit.. dah kau jatuh, pe lagi, lap ah lantai, tak pun main jari kat lantai tu, dengan harapan orang ingat ko ni tiga suku.. tapi keburukan cara ni, mamat ensem semua lari, rugi ah.. 
  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau nak masuk tren ke masjud jamek, tapi kau pergi lalu tempat lain, disebabkan kau rasa segan nak buat corner baring. kau teruskan perjalanan ke tempat yang salah. jangan risau, cara aku ni konpem berjaya, sebab aku dah buat tadi petang... muahaha. kalau dah tau salah jalan, kau cepat-cepat tengok jam, pastu toleh kiri-kanan, buat macam kau tengah tunggu orang, padahal takde pun. pastu, ko tunggu barang seminit dua gitu. pastu kerutkan kening. purak-purak pegang phone, terus pusing and menuju kearah destinasi yang betol. buat macam kau tunggu boipren ke, kawan ke, konon-konon diorang tak datang and kau nak blah balikle. gitu. so, orang pun takdela perasan sangat yang kau ni sebenarnya nak cover malu. 
  • APA YANG PERLU DIBUAT BILA kau dok speaking masa nak ambil order kat burger king, pastu cashier *orang yang jaga kaunter, panggil ape ek?* buat muka tak paham, padahal ayat yang kau guna tu sesangatla simple, pastu kau malu sendiri sebab kau ingat ayat yang kau guna tak betol. jangan risau, yang penting, muka kena konfiden. kau terus cakap kuat-kuat, " awak paham bahasa melayu kan, ok, fine, we start over again, saya nak....".  lantaklah, dia sengih cam kerang hangus ke apa ke, buat muka macam dia yang salah, sambil geleng-geleng kepala. pastu bila dah tibe hujung tu, kau senyum, pastu kalau kau berani kau cakap, "pasni masuk kelas b.i ek?".. 


p/s: ni semua berdasarkan pengalaman dan tahap imaginasi yang tinggi. nama aje budak darah B, diorang memang macam gini. gile-gile.. so, intipati untuk tips ni adalah, tahap konfiden yang 99.99% kena ada, baki dia, kau kena pakai contact lense kelabu cam aku, sebab ape? saje... 

p/s: selamat mencuba. kalau berjaya buat. aku kasi hadiah baik punyer.. 

Ladies~ Tolong Jangan Nak Mengada Buat Macam ni

  • JANGAN NAK MENGADA pakai legging warna putih/apa2 warna + t-shirt lengan pendek + tudung. aku meluat tau.. dah tu jalan depan aku banyak-banyak kali... ape kejadahnya. kau tau tak fungsi legging tu apa? tolong baca manual guidance ok. ape? kubur masing-masing? lutut tol, buatnya kita mati tertimbus sama-sama, tak pasal-pasal aku kena dengar kau jerit ke, menangis ke? aku tak nak.. paham.. dahla warna putih, stretching pulak tu.. babat kau nampak.. and you're old enough to think! have some pride to cover your private part, frankly speaking!~


  • JANGAN NAK MENGADA nak ukur kaki sampai tarik seluar jeans kau sampai betis.. terbeliak biji mata aku tengok.. mana taknye, depan mata dalam lrt.. what the ****! yo, miss. just wear short after this... tudung kepala dah cantik, baju dah besar.. seluar dah longgar. aik. ni tren ke gombak, mana banjir macam kat kajang tu.. apa kes ko tetiba sengseng seluar kau... 1 perkataan SENGAL.........!


  • JANGAN NAK MENGADA control comellah dengan baju kain jarang tu.. tolong pakai kain dalam. betis kau memanglah comel. budak lelaki tengok pun comel gak. tapi kau tau tak... kau tunjuk kat depan mak aku, kakak aku, jiran aku.. what the bloody s***! aku taknak tauler. kau tengah dalam sistem penjimatan wang ringgit ke? duit tak cukup ke? kain dalam dah abis ke? please, you want to show it, show it somewhere else.. i'm not a freaking pervert like some guys.. and this is a ladies' talk.. accept it unconditionally. 

p/s: kasar bunyi post ni? memanglah.. kalau cakap lembut ada orang nak dengar.. aku tuju ni, untuk peringatan kepada diri sendiri dan jugak orang ramai.. nak tegur tadi, tapi keadaan sesak, penuh.. dalam islam kata, kalau nak tegur atau nasihatkan seseorang, jangan kat tengah orang ramai. ditakuti akan menjatuhkan maruah orang tu., and jangan tegur waktu kita tengah geram, takut niat dah tak betul. instead of nak nasihat aje, dah jadi ugut ke, marah ke? gitu... lagipun, orang yang aku jumpe tadi, cuma sebahagian dari orang ramai yang pergi pc fair, sureheboh or tengok ombak rindu..

bayangkan, betapa lrt tu sesak.. so.. renung-renungkan dan selamat beramal


adieu