Followers

Wednesday, September 21, 2011

everything happen for a reason




thanks a lot to my sister
who dedicated this movie clip to me
since she'd already knew that i'm having my breakdowns this lately
and i hope for those people out there
sometime you just need to experience the bitterness in life before you can appreciated 
the sweetness after that
not all people are lucky to have it
the problems you face is the way to show you what  you will become later
instead of whining or grumbling
be happy while you can
it shows that your life is way much more better than those who suffered nothing
coz their life is dull and non-existent at all

why don't you watch this clip and enjoy the words


Tuesday, September 20, 2011

Freedom...~



lagu terbaru dari Maher Zain

try le dengar.. really nice song 


buatkan aku terfikir..
kenapa masih ada saja yang tak reti bersyukur
dok perang politik le, gaduh dengan kawan-kawan
aren't you grateful that you have a peaceful life compare to other

yang tak boleh terima pasal perang sesama sendiri
mesti korang tau kes Sitt Al-wUzara (xsure betol ke tak ejaan ni)

ni termasuk dalam golongan yang tak sedar diri
dah elok-elok agama tu, menggatal jadi freethinker
lepas tu dok canang dalam internet , hina agama aku, hina Tuhan aku
macam c*****
aku memang marah
ko dah keluar agama tu, dosa ko dengan Tuhan la, dah nasihat semua tak jalan
ni sampai buat group..
pastu ko dok hina tak sudah-sudah
Gayboy tu pon sama..
kalau korang nak tau.. tryler google..
aku tak sure link die. tapi dalam FB aku ade.
nanti kalau aku jumpe 
aku letak kat sini
Ya Allah, semoga Kau bukakan pintu hati mereka, janganlah Kau biarkan mereka didalam kegelapan hidup dan jangan pula Engkau matikan roh mereka didalam kejahilan


Sunday, September 11, 2011

My Sungha Jung

my inspiration nak main gitar ni adalah

SUNGHA JUNG

giler muda n talented.

try dengar 



sangat kiooooooooooooooooooooooooot

dah tu aje 
sekian.. adieu

The Winner for The Biggest Loser sem1,2011/2012....adalah

AKU LER


gara-gara pindah blok. semua harta kena angkut..
tangan dah naik merah...

sekian  adieu

nostalgia raya le pulak (*beware .. too many pics spam*)




cheh, nada macam dah abis raya..
tahun ni pose ngan raya semua kat air tawar
seronok tu seronok 
yang tak seronok dok main bunga api, kereta polis datang
muahahahah 

ada aku kisah. tak pernah kisah pun

pics spammed overload....








i'll be back

biasla model tak berbayar kan

pakwe? ngenge .. if i tell u, i'm gonna kill u.harharhar *ketawe jahat*

suke kat sini. sebab ...


walaupun tak secomel *Betty tapi bulu dia lembut


me, Betty, and 2 askar

masa puasa, semua balik.dah tak cukup kerusi nak duduk


polis serbu masa tengah dalam usaha nak menghabiskan mercun berjumlah RM+++/++

bapak budak pon join, 

ikut turn beb

rombongan meminang pon kalah tau

dah.. nak upload bebanyak pun, mata dah takleh kedip..
so. sikit ajela.. kalau ikut hati .. mau 3memory card kamera aku upload ni

Saturday, September 10, 2011

Sedangkan Tuhan lagi Mengetahui... *Insaf* sobsob

dulu,aku ni selalu jugakle mempertikaikan *pergh ayat*<----kecik2 dulu, otak tak matang
kenapa aku selalu aje yang susah, 
kenapa aku tak pernah dapat apa yang aku nak 

kenapa bila aku rasa cam aku dah kasi 100%, result dia tak seperti yang disangka
pokok pangkalnye, aku pertikaikan semua benda yang aku kenala

sampaila aku baca buku 
"LA TAHZAN JANGAN BERSEDIH" by 

memula baca tu rasa macam
Ya Allah, melampaunye aku ni
pertikaikan kerja Dia
sebab Dia tak kasi apa yang aku nak tu mesti ada sebab.
lepas aku dah pulun habis 3vol dia ni

tetiba masa aku dok godeh laptop akak aku
tetiba aku terbaca artikel pasal ni
aku copy jela *ilmu Allah, kongsi, buat tambah kat kepala yang tak berapa berisi tu*

JANGAN MENGELUH ….Kita Selalu BertanyaDan Al-Quran Sudah Menjawabnya.

KITA BERTANYA: KENAPA AKU DIUJI???QURAN MENJAWAB“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja denganmengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dansesungguhnya Kami telah menguji orang2 yang sebelum mereka, makasesungguhnya Allah mengetahui orang2 yang benar dan, sesungguhnya Diamengetahui orang2 yang dusta.”-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN???QURAN MENJAWAB“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, danboleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu,Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.”- Surah Al-Baqarah ayat 216

KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI???QURAN MENJAWAB“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengankesanggupannya. - Surah Al-Baqarah ayat 286

KITA BERTANYA : KENAPA AKU BERSEDIH HATI???QURAN MENJAWAB“Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati,padahal kamulah orang2 yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang2yang beriman.”- Surah Al-Imran ayat 139

KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA???QURAN MENJAWAB“Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segalakesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) , dankuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medanperjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan didaerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya,kamu berjaya (mencapai kemenangan). “


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA???QURAN MENJAWAB“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar danmengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah beratkecuali kepada orang-orang yang khusyuk”- Surah Al-Baqarah ayat 45

KITA BERTANYA : APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI???QURAN MENJAWAB“Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu’min, diri, hartamereka dengan memberikan syurga untuk mereka…- Surah At-Taubah ayat 111

KITA BERTANYA : KEPADA SIAPA AKU BERHARAP???QURAN MENJAWAB“Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. HanyakepadaNya aku bertawakkal. - Surah At-Taubah ayat 129
          KITA BERKATA : AKU TAK DAPAT TAHAN!!!          QURAN MENJAWAB“… ..dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah.          Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir.”- Surah Yusuf ayat 12


"YA ALLAH,JANGANLAH KAU BIARKAN AKU KEPADA DIRIKU WALAUPUN SEDETIK, KERANA KAU LEBIH MAHA MENGETAHUI"


p/s:jadi, kalau Allah tak kasi apa yang korang dok mintak tu, adala benda lagi best yang Dia nak kasi. cuma beza waktu aja.  
macam budak kecik, kalau mintak gula-gula terus dapat, dia takkan dapat rasa betape sedapnya gula-gula, even mahal sekalipun. *tak kisahla jenama AtokAku ke or AtukKitabersama ke* dah tak beza
kalau kita kasi lambat-lambat, lepas dia dah habis kerja rumah ke? lepas tolong mak kat dapur or apa-apa la kan, 
cuba kasi gula-gula tu, dijamin, 
waktu itu, bagi budak tu, tulah makanan paling sedap kat dunia ni

jadi, jangan mengeluh, jangan putus asa, and jangan lupa doa dan tawakal
dan, mintak pada Allah, puas-puas. jangan sesegan
*tapi jangan pula, mintak je lelebih, usaha tak ade*

so, renung-renungkan dan selamat beramal and kepada yang dah naik sem baru, jangan membiarkan diri anda dipenuhi lemak-lemak MALAS.. muahaha. jom kembali kesekolah


credit to:external hardisc akak aku.lub u bebeh

Friday, September 9, 2011

alkisah di bulan Ramadhan

rancang macam nak pergi melepaskan gian berjalan kat jayjay
tetibe teringat nostalgia hampagas masa pergi ke *jimatecon*
nak tau?
gini cerite nyer
alkisah janda beranak tujuh
eh,, silap

*dush* penumbuk sebijik*
gini
masa sehari sebelum nak pose ari tu
aku ngan bala tentera pergi la ke jimataircond tu
kononnya nak beli buah ke, makanan ke, kurma ke!
biasala nak kena puasa sebulan * tak mende pon saje ngengade, semua benda aku sental, takut teringat le kononnya*

dok le telek buah tembikai le, epal la, lagi, anggur le. 
pokok pangkalnyer yang terbaik la. kira pakat serbu la
dah penat cari, pergi aku and bodigad aku ke tempat timbang berat tu
dia punya "Q" takyah bayang
panjang
kalau dah tau ramai, bukak le 2lagi kaunter yang lain
ni tidak, staff kat tempat tu bukan main ramai, 
satu kaunter sampai 3 orang, *bengap*
yang sakit hatinyer kat sini le
tibe la turn aku nak timbangkan. minah yang jaga ni pulak, tetibe datang angin kus-kus
aku letak bukan main cermat
datang die, bukan main dia kasi hentak buah  tu
*oit ini sudah lebeh* sekali, aku leh kate, takpe
dua kali, mungkin terlepas kot
masuk tiga kali, aku dah sentap dah
ko pehal..
hangin dah naik ni..
aku sound tepek kot. 
dengan selambe aku berkate "cik, saye bayar kot, " n ayat2 yang boleh buat telinga berbulu
kalau aku memang dah naik awan guling aku tinggal buah tu semua..
depan makcik yang tua pun dia wat perangai
sian makcik tu, terkulat-kulat aku tengok. kena marah.
aku pantang.. dah aku start sound tepek, terus belah kan
tak ada manners langsung
balik rumah pergi berus jamban la woi.. hangen tau tak.. 
tapi papehal pon, aku tak le terkilan sangat, sebabnyer, aku mulut memang lazer.com
nyampah.. tu aje nak citer..

adieu



Hati ...Gadis???

aku jumpa article ni masa dok godeh akak akunyer external
rasa macam best jadi aku pun post
p/s: kalau tersama, bukan salah aku. aku just post sebab aku pon gadis gak neh...

1. Apabila seorang gadis mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan air matanya, itu bermakna dia sdg menangis dalam hatinya.

2. Apabila gadis yg kamu cintai tidak
menghiraukan kamu slps kamu menyakiti
hatinya, lebih baek kamu beri dia masa
untuk menenangkan hatinya semula seblm
kamu menegur dengan ucapan maaf

3. Seorang gadis sukar utk mencari perkara2 yg tidak disukainya pd org yg
plg disayanginya. Oleh kerana itulah,
perempuan lebey mudah patah hati apabila cintanya terputus di tengah
jln berbanding lelaki.

4. Sekiranya seorang gadis jatuh cinta dengan seorang lelaki, percayalah
hanya lelaki itu saja yg sentiasa ada di fikirannya wlpon ketika dia sdg kuar dengan lelaki lain.

5. Hati seorang gadis akan mudah cair spt coklat andai lelaki yg disukai dan dicintainya merenung
tajam ke dlm anak matanya

6. Setiap gadis mmg sukakan pujian, ttp selalu tidak tahu bagaimana untuk
menerima pujian

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yg sukakan kamu separuh mati, tolak
cintanya dengan lembut, jgn berkasar sbb ada satu smgt dlm diri seorang
gadis yg kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu slps kamu tolak
cintanya, biarkan dia untuk seketika.
Kemudian, sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sbg sorang
kawan,cubalah tegur perlahan2.

9.Si gadis suka meluahkan apa yg
mereka rasa. Muzik,puisi, lukisan n
tulisan adalah cara termudah mereka
meluahkan rasa hati mereka.

10. Jangan sekali2 beritahu ppuan yg mereka ini langsung tidak berguna

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood gadis tersebut.

12. Bila pertama kali lelaki yg dicintai dlm diam memberikan respons
positif misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan
bersikap acuh x acuh seolah2 x berminat ttp sebaek saja ganggang
diletakkan dia akan menjerit kesukaan dan x sampai 10 minit semua rakan2nya
akan tahu berita tersebut

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi sorang ppuan. Jadi jangan
senyum sembarangan

14.Jika kamu menyukai seseorang ppuan,
cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian, biarkan dia mengenalimu
dengan lebey mendalam.

15. Jika seorang gadis memberi seribu
satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia mmg
tidak berminat denganmu. Tetapi jika dalam masa yg sama dia menghubungimu
atau menunggu panggilan darimu,
teruskan usahamu untuk memikatnya.

16.Jangan sesekali mengagak apa yg
dirasakannya. TANYA DIA SENDIRI!! (mostly guys ske wat assumption
sndri..bwek!)

17. Selepas seorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya2 kenapalah aku tak jmpe lelaki ini lebey awal.

18.Sekiranya kamu masih tercari2 cara yg plg romantik utk memikat hati
seorang gadis, cubalah rajin2kn tangan menyelak buku2 cinta

19.Bila setiap kali gambar kelas keluar, perkara pertama yg dicari oleh
wanita ialah siapa yg berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah
dirinya sndri.

20.Bekas teman lelaki akan sentiasa berada difikirannya, ttp lelaki yg
dicintainya skrg akan berada di tmpt teristimewa iaitu di hatinya.

21.Satu ucapan 'HI' shj dah cukup menceriakan harinya

22.Teman baeknya saja yg tahu apa yg sdg dia rasa n lalui.

23.Ppuan plg benci lelaki yg berbaek2 dgn mereka semata2 berniat utk tackle
kawan mereka yg plg cantik.

24.Sorang gadis mengaggap cinta bermksd ksetiaan,ambil berat,jujur n kebahgiaan tanpa sbrg kompromi

25.Semua gadis mahukan sorang lelaki yg cintakan mereka sepenuh hati

26. Senjata sorang gadis adalah air mata!

27.Setiap gadis pasti suka n gembira  jika sesekali orang yg disayanginya
buat kejutan (hadiah,bunga,kad)Mereka
akan terharu n meraksakan dirinya dcintai setulis hati.Dia tak akan
ragu2 terhadapmu.

28.Seorang gadis akan mudah jatuh hati
pada lelaki yg ambil berat ttg n baek
terhadapnya.Jadi,pada lelaki kalo nk pikat pandai2lah.

29.Sebenarnya mudah nak ambil hati sorang gadis kerana apa yg dia mahu hanyalah
perasaan dcintai n disayangi sepenuh hati

30.Perempuan setinggi manapun egonya atau setinggi mana dia berada, namun dia
tetap akan tewas dengan cinta seorang
lelaki….

aku share ni sebab... ntah tak ada reason pun. kebetulan je terbaca.. korang pun kebetulan le pulak saja baca. so kebetulan memang selalu berlaku (*apa kau merepek ni hah setaaaan *-ayat akak aku) 

so adieu